Η Google παρουσιάζει το Project Tango, το μέλλον στα κινητά

Google Project Tango

Η Google αν και πούλησε αναμένεται να πουλήσει την Motorola στην Lenovo (υπάρχει η σχετική γραφειοκρατεία), κράτησε το πιο "παράξενο" τμήμα της εταιρείας για τον εαυτό της: "Το τμήμα υψηλών τεχνολογιών".

Το συγκεκριμένο κομμάτι της εταιρείας είναι "υπεύθυνο" και για το Project Ara, αλλά σήμερα μαθαίνουμε και ένα ακόμα project στο οποίο δουλεύουν.

Το Project Tango λοιπόν αφορά μία υλοποίηση ενός κινητού το οποίο θα μπορεί να "γνωρίζει" την κίνησή του στο τρισδιάστατο χώρο, χαρτογραφώντας παράλληλα το περιβάλλον στο οποίο κινείται.

Τι πρακτικές εφαρμογές έχει? "Πλοήγηση" σε εσωτερικούς χώρους, χαρτογράφηση περιοχών-κτηρίων, αρχιτεκτονικά/διακοσμητικά apps, "real life" παιχνίδια ήταν κάποιες από τις εφαρμογές που μου ήρθαν στο μυαλό. (Δικές σας ιδέες?)

Θέλοντας να εξετάσω ολοκληρωμένα το θέμα, οφείλω να τονίσω ότι πιθανότατα η εξαγορά της PrimeSense από την Apple να σημαίνει ότι και η μηλο-εταιρεία θέλει να υλοποιήσει κάτι αντίστοιχο.

Η Google έχει έτοιμα 200 "prototypes" των συσκευών, οι οποίες ενσωματώνουν αισθητήρες και co-proccessors ικανούς να ανταπεξέλθουν στην τεράστια επεξεργαστική ισχύ που απαιτείται.

Τα prototypes αυτά θα δωθούν σε developers για να φτιάξουν εφαρμογες για την συγκεκριμένη τεχνολογία, πριν βγουν τα σχετικά κινητά στην αγορά.

Αναμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί το project/η συγκεκριμένη τεχνολογία, και τι πρακτικές εφαρμογές θα έχει.

Google Project Tango

Πηγή

aByte