Το LG G3 παρουσιάστηκε επίσημα

LG G3 official

Η νέα ναυαρχίδα της LG, το LG G3 παρουσιάστηκε επίσημα στο σημερινό event της εταιρείας.

Πάμε να δούμε όλα τα τεχνικά του χαρακτηριστικά του, αλλά και τα highlights της παρουσίασης.

Οθόνη LG G3 και σχεδιασμός

Ξεκινώντας από την οθόνη των 5,5in που αποτελεί highlight της συσκευής, βρίσκουμε μία τεχνολογίας IPS, και ανάλυσης 1440x2560, αγγίζοντας το εκπληκτικό επίτευγμα των 538ppi. Για κάποιο παράξενο λόγο τα Media το παρουσιάζουν ως το πρώτο QHD Smartphone, το οποίο όμως είναι ανακριβές, δεδομένου ότι την ίδια ανάλυση οθόνης έχει και το Oppo Find 7.

Στην διάρκεια της παρουσίασης αναφέρθηκε ότι αποτελεί μεγάλη "ανακρίβεια" στον χώρο της τεχνολογίας ότι το ανθρώπινο μάτι μπορεί να αντιληφθεί μέχρι 300ppi. (Σπόντα στην Apple που άρχισε τις ανοησίες περί "ανάλυσης" ματιού?)

LG G3 screen

Όπως και να χει, είναι εντυπωσιακό που στη συσκευή "χωράει" τέτοια οθόνη, δεδομένου ότι οι διαστάσεις της είναι πολύ κοντά σε ναυαρχίδες στις ~5,2in. Τα πολύ μικρά bezels έκαναν το θαύμα τους.

LG G3 official

Μιας και αναφέρθηκα όμως στα bezels να καλύψω και το σχεδιαστικό/κατασκευαστικό κομμάτι, με το πίσω μέρος του LG G3 να μην έχει μεταλλική κατασκευή όπως περιμέναμε, αλλά να παραπέμπει σε μέταλλο.

LG G3 design

SoC LG G3 και RAM

Στην καρδιά του LG G3 χτυπάει ο τετραπύρηνος Qualcomm Snapdragon 801 χρονισμένος στα 2,5Ghz, συνοδευομόμενος από την Adreno 330, ενώ η μνήμη RAM είναι στα 3GB. (Update, η έκδοση χωρητικότητας 16GB έχει RAM 2GB)

Ο S801 αποτελεί τον πιο δυνατό mobile επεξεργαστή για κινητά μέχρι στιγμής (ο 805 και ο K1 πάνε για tablets), οπότε η συγκεκριμένη επιλογή ήταν μονόδρομος για την Κορεάτικη εταιρεία.

LG G3 SoC

Κάμερα LG G3

Στον τομέα της κάμερας βρίσκουμε μία 13άρα με οπτικό σύστημα σταθεροποίησης, ενώ για selfies η μπροστινή είναι στα 2,1MP. Ένα laser αριστερά της κάμερας βοηθάει στην γρηγορότερη εστίαση ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Για την ακρίβεια το συγκεκριμένο σύστημα υπόσχεται εστίαση σε μόλις 0,27 δευτερόλεπτα.

LG G3 Camera

Μπαταρία και χωρητικότητα LG G3

Η μπαταρία της συσκευής δεν "μεγάλωσε" σε σχέση με το G2, και παραμένει στα 3000mAh, (αλλά πλέον είναι αφαιρούμενη) με την LG όμως να αναφέρει ότι ενσωματώνει τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας.

Η χωρητικότητα του LG G3 είναι στα 16GB και 32GB, αλλά πλέον διαθέτει και δυνατότητα επέκτασης με κάρτες μνήμης MicroSD μέχρι +128GB.

LG G3 battery

Λοιπά για το LG G3 και περί παρουσίασης

Γενικά κατά την διάρκεια της παρουσίασης δώθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην "απλότητα" της συσκευής και στην ρήση "Simple is the new smart".

Το UI λοιπόν της LG έχει δεχθεί πλήρη ανασχεδιασμό, ακολουθώντας πλέον την Flat λογική που είναι στην "μόδα" τελευταία.

Γενικά η παρουσίαση ήταν αξιοπρεπέστατη χωρίς αερολογίες, το οποίο προσωπικά εκτίμησα ιδιαίτερα. Well played there LG.

LG G3 official

LG G3 - Τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • OS: Android 4.4.2 KitKat
  • CPU: τετραπύρηνος Qualcomm Snapdragon 801
  • GPU: Adreno 330
  • DISP: 5,5in, IPS, 1440 x 2560, 538ppi
  • CAM: 13MP με OIS (πίσω) + 2,1MP (μπροστινή)
  • RAM: 2GB/3GB
  • STOR: 16GB/32GB
  • BATT: 3000mAh
  • CON: WiFi, Bluetooth, 4G/LTE, NFC

aByte