LG G3, τα πρώτα Benchmarks της ναυαρχίδας της LG

LG G3 Benchmarks

Σε κάθε ανακοίνωση ναυαρχίδας (λέγε με G3) η blog-όσφαιρα περιμένει με ανυπομονησία τα πρώτα Benchmarks, ώστε να αρχίσει μετά ο "πόλεμος" επιπέδου "το σκορ μου στο Antutu είναι μεγαλύτερο από το δικό σου".

Πάμε λοιπόν να δούμε ποιος το έχει μεγαλύτερο. Oh wait. Το σκορ στο Antutu και στο Geekbench.

Αρχικά στο Antutu η συσκευή της LG απέσπασε 34105 βαθμούς, το οποίο είναι ελαφρώς πιο χαμηλό από άλλες ναυαρχίδες με το ίδιο SoC (λέγε με S5), "εξ' αιτίας" της μεγαλύτερης ανάλυσης οθόνης.

Επίσης οφείλω να αναφέρω ότι η συσκευή στην οποία έγιναν οι δοκιμές ήταν προ-παραγωγής, χωρίς "τελειωμένο" firmware, το οποίο αφήνει περιθώριο για βελτιώσεις.

LG G3 Benchmarks Antutu

Αντίστοιχα στο Basemark, οι 1031 βαθμοί το βάζουν στα ίσα με το Note 3, και ελαφρώς πιο κάτω από Z2, S5 κτλ.

LG G3 Benchmarks Basemark

Στο Geekbench το οποία μετράει την απόδοση στο multithreading της CPU, το σκορ των 2649 βαθμών το βάζει στο ίδιο επίπεδο με το Xperia Z Ultra.

LG G3 Benchmarks Basemark

Τέλος, στο Kraken, το οποίο μετράει την "απόδοση" της Javascript (οπότε είναι απλά ένα Browser Benchmark, και δεν παριστά ολοκληρωμένα ένδειξη απόδοσης της συσκευής), το LG G3 βρίσκεται στο Top 3.

LG G3 Benchmarks Basemark

Σίγουρα το LG G3 αποτελεί ένα πανίσχυρο κινητό, και δεν χρειαζόμασταν τα παραπάνω για να το καταλάβουμε. Καλώς ή κακώς η αύξηση της ανάλυσης στην οθόνη φαίνεται να έχει αρνητική επίδραση σε Benchmarks που ζορίζουν την GPU.

Η αύξηση της ανάλυσης αποτελεί -συνεπώς- δίκοπο μαχαίρι, τόσο σε επιδόσεις όσο και σε κατανάλωση ενέργειας. Στην παρουσίασή της, η LG είπε ότι κατάφερε να αντιμετωπίσει τα σχετικά προβλήματα. Ξανατονίζω πάντως ότι η συσκευή ήταν προ-παραγωγής, οπότε μπορεί τα παραπάνω αποτελέσματα να μην είναι τα τελικά.

Αν τελικά άξιζε το συγκεκριμένο bump, θα το πω όταν δω την οθόνη της συσκευής.

Πηγή

aByte