Πόσες αερολογίες αντέχετε σε παρουσίαση της Apple;

apple keynote ipad air

Έχω ξαναθίξει το γεγονός ότι οι παρουσιάσεις της Apple πάσχουν από έλλειψη ουσίας, και ότι απευθύνονται σε τεχνολογικά αδαείς.

Ευτυχώς κάθε νέα παρουσίαση έρχεται να με επιβεβαιώσει εκ' νέου, με τρανταχτό παράδειγμα το χθεσινό keynote.

Μηδενική ουσία λοιπόν, παρά μόνο .. "πλύση εγκεφάλου". Απολαύστε το βίντεο, όλα τα αποσπάσματα του οποίου είναι από το χθεσινό event!

Έχουμε λοιπόν να προτείνουμε δικό μας drinking game! Μαζευτείτε με παρέα, και παρακολουθήστε σε επανάληψη το keynote.

Ο καθένας από την παρέα διαλέγει μία από τις παρακάτω λέξεις. Κάθε φορά που ακούγεται η λέξη που διάλεξες, πρέπει να πιεις σφηνάκι.

incredible, unique, best, amazing, gorgeous, blazing, stunning, tremendous, astonishing, cool, phenomenal, outstanding, fantastic, great, inovative, awesome, fabulous

Οκ, πέρα από την πλάκα αυτό που βλέπουμε από μεριάς της Apple είναι η προσπάθειά της να περάσει στο κοινό ότι τα προϊόντα της είναι φανταστικά, υπέροχα, μοναδικά, ανεπανάληπτα κτλ.

Γιατί να ασχοληθείς να επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη, ενώ μπορείς απλά με marketing να πουλάς στον κόσμο αέρα κοπανιστό;

Θέλω να αναφέρω και κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει. Μετά από κάθε παρουσίαση της Apple, οι υποστηριχτές της ενθουσιάζονται για τα "φανταστικά νέα προϊόντα".

Παρ' όλα αυτά αν τους ζητήσεις να κάνουν συγκεκριμένο το τι τους άρεσε, θα αναφέρουν κάτι παντελώς ασήμαντο (π.χ. ότι είναι 17% πιο λεπτό) ή θα αδυνατούν πλήρως να περιγράψουν το τι τους άρεσε στα νέα προϊόντα. Στο μυαλό τους έχει μείνει το "incredible" αντί για την ουσία.

Και είναι εν μέρει λογικό, καθότι το "incredible" είναι αυτό που τονίζεται σ' όλη την διάρκεια της παρουσίασης.

Α, και κλείνοντας. Ποιος θυμάται πόσο "τέλειο" είχε παρουσιαστεί να είναι το Siri? Ο αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος; Το iOS7; #just-saying.

apple keynote ipad air

aByte