Τα Google Play Devices φτάνουν σε νέες χώρες και περί Android Silver

Google Play Devices and Android Silver

Απ' ότι φαίνεται η Google δεν έχει ξεχάσει την Ευρώπη, ανοίγοντας το κατάστημα συσκευών της σε δύο νέες χώρες: Νορβηγία και Ελβετία.

Η συγκεκριμένη αλλαγή μου δίνει και ένα ωραίο πάτημα να αναφερθώ στο Android Silver, για το οποίο πολλά ακούγονται τελευταία.

Αρχικά να αναφέρουμε ότι η τιμή του Nexus 5 16GB μέσω των Play Devices στην Ελβετία είναι 429 Ελβετικά φράγκα, το οποίο (με την σημερινή ισοτιμία) αντιστοιχεί σε ~350 ευρώ. Στην Νορβηγία από την άλλη η τιμή του είναι 3200 Νορβηγικές Κορώνες, το οποίο αντιστοιχεί σε ~395 ευρώ.

Αντίστοιχα, για το Nexus 7 (2013) οι τιμές σε Ελβετία και Νορβηγία μέσω του Store της Google είναι 299 Ελβετικά φράγκα (~244 ευρώ) και 2100 Νορβηγικές Κορώνες (~259 ευρώ), αντίστοιχα.

Το Chromecast κοστίζει το αντίστοιχο των ~35 ευρώ και στις δύο παραπάνω χώρες.

Να αναφέρουμε ότι ο αριθμός των Ευρωπαϊκών χωρών που έχουν Play Devices, είναι πλέον 15 (Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο).

Google Play Devices and Music

Η "προσοχή" που δίνει πλέον η Google στην Ευρώπη δεν φαίνεται -μόνο- από το παραπάνω.

Δύο ακόμα Ευρωπαϊκές χώρες προστέθηκαν στο Google Play Music και All Access (Πολωνία και Δανία), υπηρεσία που πριν λίγο καιρό έφτασε και στην Ελλάδα. Επίσης πρόσφατα πολλές χώρες απέκτησαν δυνατότητα δημιουργίας merchant account στο Google Play (ναι και η Ελλάδα ανάμεσα σ αυτές) το οποίο σημαίνει ότι developers από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να ανεβάζουν εφαρμογές επί πληρωμή στο Google Play.

Συνοπτικά η επέκταση των υπηρεσιών της Google (είτε μιλάμε για Play Devices/Music/Movies/κτλ) γίνεται πλέον με ταχύ ρυθμό σε όλο τον κόσμο.

Γυρνώντας όμως στα Play Devices, ποιος ο λόγος να προσθέσει νέες χώρες, αν είναι να "κόψει" το πρόγραμμα Nexus όπως ακούγεται;

Είναι πολύ πιθανόν οι συσκευές που θα ανήκουν στο νέο πρόγραμμα "Android Silver" να διατίθενται μέσω του εικονικού Store της Google. Απλά δεν θα έχουμε "ένα" Nexus Silver Smartphone κάθε χρόνο, αλλά πολλά από πολλούς κατασκευαστές. Αυτή δηλαδή είναι η εκτίμησή μου.

Google Play Devices and Music

Πηγή

aByte