Η Google στέλνει 180 δορυφόρους στο διάστημα για Internet παντού

Google Satellites

Έχουμε δει πολλά φιλόδοξα projects της Google: αυτοκίνητα που οδηγούνται μόνα τους, Smartphones με Modules, UAVs, Robots, Google Glass, Google Fiber κτλ.

Απ' ότι φαίνεται, όμως, η εταιρεία θέλει να κάνει κάτι ακόμα πιο τρελό: να εκτοξεύσει 180 δορυφόρους στο διάστημα, ώστε να προσφέρει πρόσβαση στο Internet σε απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου.

Η συγκεκριμένη πληροφορία έρχεται από τη Wall Street Journal που έχει πέσει μέσα σε παρόμοιες ειδήσεις στο παρελθόν. Η Google πρόσφατα προσέλαβε τον Greg Wyler, ιδρυτή της O3b Networks, ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για την συγκεκριμένη κίνηση.

Ένα δίκτυο 180 δορυφόρων θα τεθούν σε τροχιά γύρω από την γη, προσφέροντας γρήγορο Internet ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη.

Google Satellites

Η προσπάθεια της Google να προσφέρει φθηνό γρήγορο Internet παντού δεν είναι κάτι μυστικό, και το Project Fiber ή το Project Loon το αποδεικνύουν.

Γνωρίζω ότι η Google δεν το κάνει από φιλανθρωπία: όσοι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στο Internet τόσο περισσότερα θα βγάζει. Παρ' όλα αυτά με την συγκεκριμένη κίνηση προσφέρει/θα προσφέρει στην ανθρωπότητα κάτι ουσιαστικό, ασχέτως με το αν (?) κάποια στιγμή θα βγάλει κέρδος από αυτήν.

Ναι λοιπόν, πυραύλους, δορυφόρους και laser (FSO?) περιλαμβάνει το νέο σχέδιο της Google, το οποίο το θεωρώ πιο αξιόλογο/αξιοθαύμαστο από εξαγορές εταιρειών overpriced ακουστικών (γκουχ γκουχ), ή μηνύσεις για στρογγυλεμένες γωνίες.

Google Satellites

Πηγή

Πηγή Φωτογραφιών και σχετικό link

aByte