Ανακοινώθηκε το Fire Phone, το Smartphone της Amazon με Android

Amazon Fire Phone Greece

Εδώ και χρόνια ακούγονται φήμες για ένα Android Smartphone από την Amazon, αλλά σήμερα επιτέλους έγιναν αληθινές.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, τι προσφέρει, και -φυσικά- σε τι τιμή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Amazon "παίζει μπάλα" με Android, έχοντας κυκλοφορήσει στο παρελθόν τα -επιτυχημένα στην Αμερική(?)- Kindle HD και HDX.

Το πρώτο Smartphone της εταιρείας, λοιπόν, διαθέτει οθόνη 4,7in τεχνολογίας IPS, ανάλυσης 720p και (πολύ καλής) μέγιστης φωτεινότητας 590 nit.

Έχει ενδιαφέρον ότι κατά την διάρκεια της παρουσίασης (~15ο λεπτό) ανέφεραν ότι έφτιαξαν μοντέλα από 4,3 μέχρι 5,5in, και κατέληξαν ότι το ιδανικό μέγεθος για χρήση με το ένα χέρι είναι οι 4,7in. Σας θυμίζει τίποτα όλη αυτή η ιστορία; Duh

Amazon Fire Phone

Στην καρδιά της συσκευής χτυπάει ο τετραπύρηνος Snapdragon 800 στα 2,2Ghz, backed up από την GPU Adreno 330 για την σχεδίαση γραφικών.

Amazon Fire Phone SoC

Στο πίσω μέρος του Fire Phone θα βρούμε μία 13άρα F/2.0 κάμερα με OIS, η οποία είναι γρήγορα προσβάσιμη και με ξεχωριστό Hardware πλήκτρο.

Αρκετή έμφαση δώθηκε στο πώς το OIS βοηθάει σε καλύτερες λήψεις κατά τις "δύσκολες" συνθήκες χαμηλού φωτισμού, όπως επίσης έγινε και μία "σύγκριση" της κάμερας του Fire Phone με αυτές του Galaxy S5 και του iPhone 5S.

Για τις λήψεις μας έχουμε διαθέσιμο απεριόριστο δωρέαν χώρο στο Amazon Cloud Drive.

Amazon Fire Phone Camera Amazon Fire Phone Camera

Η συσκευή επίσης έχει ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό υπό το όνομα "Firefly". Μπορούμε με την κάμερα να "φωτογραφίσουμε" ορισμένα αντικείμενα, και η εφαρμογή της Amazon να τα αναγνωρίσει, και να μας δείξει περισσότερες πληροφορίες για αυτά, ή να μας προτρέψει να τα αγοράσουμε από το Amazon.

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα τολμήσω να πω ότι είναι αρκετά αντίστοιχο με τα Google Googles.

Amazon Fire Phone Camera

Στο Amazon Fire Phone θα βρούμε 4 μπροστινές κάμερες οι οποίες χρησιμεύουν σε καλές λήψεις ακόμα και σε πολύ δύσκολες συνθήκες φωτισμού, αλλά και στο "dynamic perspective", δηλαδή στην εμφάνιση στην οθόνη μας παραπάνω πληροφοριών αναλόγως της κλίσης του προσώπου μας σε σχέση με την οθόνη.

Amazon Fire Phone Dynamic Perspective

Το σημαντικότερο "πρόβλημα" που βρίσκω το Fire Phone είναι η απουσία εφαρμογών της Google. Ναι, η συσκευή έρχεται χωρίς Play Store, και κατά συνέπεια χωρίς εφαρμογές Google Maps, Gmail, Google Drive, Chrome, Search/Google Now, Hangouts, G+, Google Calendar, Google Play Newsstand κτλ.

Για εφαρμογές υπάρχει το Store της Amazon, αλλά δυστυχώς όσοι είναι "βαθιά" στο οικοσύστημα της Google θα τους ενοχλήσει η απουσία των gApps. (Ναι, ξέρω, με root θα γίνεται να τα βάλουμε, δεν είναι αυτό όμως το point)

Amazon Fire Phone Apps

Η τιμή για το "βασικό" μοντέλο των 32GB είναι 649$, ενώ το 64άρι μοντέλο κοστίζει 749$. Πληροφορίες για διάθεση στην Ευρώπη δεν έχουν γίνει γνωστές.

Amazon Fire Phone

Όσοι θέλετε μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την παρουσίαση:

Amazon Fire Phone - Τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • OS: Android χωρίς gApps, Fire OS 3.5.0
  • CPU: τετραπύρηνος Qualcomm Snapdragon 800 @ 2,2Ghz
  • GPU: Adreno 330
  • DISP: 4,7in, IPS, 1280x720
  • CAM: 13MP f/2.0 OIS (πίσω) + 2,1MP (μπροστά)
  • RAM: 2GB
  • STOR: 32GB/64GB
  • BATT: 2400 mAh (285 ώρες αναμονής)
  • CON: WiFi, Bluetooth, NFC, LTE

aByte