MWC 2015 - Samsung Galaxy S6 και S6 Edge

Motorola Moto E 2nd Gen

Η επόμενη πολυαναμενόμενη παρουσίαση, μετά απ'αυτή του HTC One M9, είναι αυτή του Samsung Galaxy S6 και του Samsung Galaxy S6 Edge.

Κι αν η HTC διατήρησε το παρουσιαστικό του M8 στο M9, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τη Samsung, η οποία έκανε ένα αρκετά καλό lifting.

Η Samsung λοιπόν αποφάσισε φέτος να αλλάξει πολλά και απ'ότι φαίνεται έκανε πράξη τις... "απειλές" της. Για αρχή, παρουσίασε δύο ναυαρχίδες, μια απλή έκδοση του Galaxy S6, αλλά και μια έκδοση με κυρτή οθόνη, επηρεασμένη από το Galaxy Note Edge.

Πρώτα απ'όλα, θα πρέπει να τονίσουμε την κατασκευή των δύο συσκευών, η οποία ξεφεύγει πλέον από το πλαστικό. Η Κορεάτικη εταιρεία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει γυαλί για τις δύο επιφάνειες της συσκευής, με την πλαϊνή όψη να είναι μεταλλικής κατασκευής. Επιτέλους, η Samsung κάνει κυριολεκτικά πράξη τη λέξη "Premium".

Οι δύο συσκευές, πέραν της οθόνης, διαθέτουν τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά, εξαιρουμένης της μπαταρίας, η οποία στην απλή έκδοση είναι στα 2550 mAh, ενώ στην κυρτή στα 2600 mAh.

Η οθόνη έχει διαγώνιο 5,1 ιντσών, με ανάλυση 1440 x 2560 pixels, που αντιστοιχεί σε 577ppi για την απλή έκδοση και σε 576 για την κυρτή, ενώ προστατεύονται από Gorilla Glass 4. Η οθόνη του Galaxy S6 Edge είναι κυρτή και από τις δύο πλευρές, αντίθετα με του Galaxy Note Edge που ήταν από τη μια πλευρά.

Σχετικά με τις κάμερες, η πίσω κάμερα είναι στα 16MP με μονό LED Flash και η εμπρόσθια στα 5MP.

Η μεγάλη στροφή της Samsung γίνεται στο θέμα του SoC, καθώς έχουμε περάσει στη μετά-Qualcomm επόχη και η Samsung εξοπλίζει τις δύο ναυαρχίδες μόνο με Exynos. Συγκεκριμένα, οι δύο φετινές ναυαρχίδες είναι εξοπλισμένες με τον Exynos 7240, ο οποίος εμπεριέχει έναν Quad-core 1.5 GHz Cortex-A53 και έναν Quad-core 2.1 GHz Cortex-A57. Η GPU είναι η Mali-T760.

Μετά την HTC και η Samsung καταργεί την 16άρα έκδοση, όμως αυτό που προκαλεί πολλά ερωτήματα, είναι η απόφαση της εταιρείας να μην εξοπλίσει με υποδοχή MicroSD τις δύο συσκευές, τακτική η οποία δεν έχει ακολουθηθεί ξανά από την Κορεάτικη εταιρεία. Παρόλα αυτά, οι εκδόσεις είναι των 32, 64 και 128 GBs, ενώ η μνήμη RAM ανέρχεται πλέον στα 3GB.

Η Samsung αφού άφησε "στα κρύα του λουτρού" την Qualcomm, αφήνει και το Dropbox για χάρη της Microsoft καθώς προσφέρει 115GB αποθηκευτικό χώρο Cloud για δύο χρόνια στο OneDrive. Καθόλου άσχημα.

Σχετικά με τη συνδεσιμότητα, οι συσκευές υποστηρίζουν LTE Cat6 και πρωτόκολλα WiFi a/b/g/n/ac. Αξίζει να σημειωθεί η ύπαρξη αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων αλλά και του Samsung Pay για τις πληρωμές μέσω συσκευής.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η μπαταρία είναι μη-αποσπώμενη και στις δύο συσκευές, ενώ έρχονται με Android 5.0.2 Lollipop και την πολλά υποσχόμενη νέα έκδοση του TouchWiz UI, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία δεν έχει ίχνος lag.

Σίγουρα κάτι διαφορετικό από τη Samsung, όπου μετά το Galaxy S3, φαίνεται να ακολουθεί μια άλλη τακτική ως προς το Design.

 

 

Samsung Galaxy S6 (Edge) - Τεχνικά χαρακτηριστικά

  • OS: Android 5.0.2 Lollipop
  • CPU: Samsung Exynos 7420
  • GPU: Mali-T760
  • DISP: 5.1in, 1440 x 2560
  • CAM: 16MP (πίσω) - 5MP (εμπρός)
  • RAM: 3GB
  • STOR: 32/64/128GB - Χωρίς MicroSD
  • BATT: 2550 mAh (S6) - 2600 mAh (S6 Edge)
  • CON: WiFi, Bluetooth, LTE Cat 6

 

Πηγή

 

Samsung Galaxy S6

 

 

Samsung Galaxy S6 Edge

 

 

Samsung Galaxy S6 Edge

 

 

aByte