Το "κανονικό" Microsoft Office διαθέσιμο για Android

microsoft-office

Τα smartphones του σήμερα είναι σε θέση να κοντράρουν σε χρηστικότητα τα pc μας σε πολλούς τομείς.

Απ' ότι φαίνεται η Microsoft αποφάσισε να συμπεριλάβει και το office σε αυτούς.

Είναι βέβαιο πως τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε μια στροφή από τη Microsoft πρός το Android με ότι αυτό συνεπάγεται (λέγε με Cyanogen) κλείνοντας στρατηγικές συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες του χώρου. Άλλωστε, ήδη η Samsung έχει ενσωματώσει στο touchwize πλειάδα εφαρμογών της πρώτης. Πως και αποφάσισε όμως η Microsoft να σοβαρευτεί (!!!) και να ασχοληθεί με το Android?

Μα φυσικά είναι απλό... Βρήκε τη δημοφιλέστερη πλατφόρμα σε smart συσκευές και άρχισε να εξελίσσει τις εφαρμογές της εκεί. Θα μου πείτε οκ υπήρχαν ήδη αρκετά αξιόλογες λύσεις (λέγε με Kingsoft , Google Docs κ.λπ.) αλλά η προσθήκη άλλης μίας αξιόλογης σουίτας που αρκετοί γνωρίζουν ήδη από τους προσωπικούς υπολογιστές τους είναι κάτι πολύ θετικό. Πάμε να δούμε λοιπόν τι μας προσφέρει αυτή η νέα τριπλέτα εφαρμογών.

Καταρχάς να πούμε ότι πρόκειται για τρείς εφαρμογές, το Word, το Excel και το PowerPoint. Οι συγκεκριμένες εφαρμογές σε πρώτη φάση έρχονται ξεχωριστά και όχι στο πλαίσιο μιας εφαρμογής (σουίτας) όπως γινόταν με την προηγούμενη "προσπάθεια" της Microsoft. Σε δεύτερη φάση να πούμε ότι οι εφαρμογές αυτές είναι σε Beta μορφή ακόμα και για να τις δοκιμάσετε θα πρέπει να έχετε εγγραφεί ως beta tester στην αντίστοιχη σελίδα του Google+.Στη συνέχεια ακολουθώντας τα download links κατεβάζετε κανονικά τις εφαρμογές από το playstore.

Δοκιμάζοντας εκτενέστερα τις εφαρμογές διαπιστώνουμε ότι είναι αρκετά αξιόπιστες αφού για beta έκδοση δεν αντιμετωπίσαμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Τα επίπεδα χρηστικότητας είναι πολύ μεγάλα με τις συνήθεις επιλογές ρυθμίσεων των παραμέτρων του κειμένου να είναι εκεί που τις περιμένεις. Ξεχωρίζει ακόμα το Desktop - Mobile view των εγγράφων πολύ ωραία προσαρμοσμένο για smartphones και φυσικά όλες οι κανονικές επιλογές ρυθμίσεων του office for desktop βρίσκονται εκεί στα... αριστερά όπως και στα pc.

microsoft-office

Να πούμε ότι γενικώς μας εντυπωσίασε που η Microsoft έχει κρατήσει το ίδιο layout με τους υπολογιστές κάνοντας τη χρήση αυτών των εφαρμογών από τους χρήστες ευκολότερη. Γενικώς οι εφαρμογές μας άφησαν θετική γεύση αφού οι λειτουργίες και ο σχεδιασμός τους μας έκαναν να τις κάνουμε defaults. Αξίζει βεβαίως να σημειωθεί ότι δεν υποστηρίζονται όλες οι συσκευές, μόνο κάποιες με τη Microsoft να αναφέρει τις μη υποστηριζόμενες σε αντίστοιχο link. Όσοι πάντως έχετε συσκευές που μπορούν να τις "τρέξουν" αξίζει να τις δοκιμάσετε. Εσείς ποιό office client χρησιμοποιείτε?...

microsoft-office

Πηγή

aByte