Κάντε Mac Spoofing στην (rooted) Android συσκευή σας

Android Mac Spoofing App

Γνωρίζατε ότι το WiFi του κινητού μας "προδίδει" στοιχεία για εμάς; Υπάρχει μία λεπτή γραμμή μεταξύ χρηστικότητας και ιδιωτικότητας, και η χρυσή τομή μεταξύ τους είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί.

Συγκεκριμένα ο "αδύναμος κρίκος" είναι το "Scanning" που κάνει το WiFi Module ώστε να βρει μήπως εντός εμβέλειας υπάρχει κάποιο από τα γνωστά δίκτυα που έχουμε αποθηκευμένα, αλλά και η Mac Address.

Λάδι στην φωτιά έρχεται να ρίξει και μία αλλαγή στην τελευταία έκδοση του Android, που ακόμα και να "κλείσεις" τον διακόπτη του WiFi αυτό παραμένει ανοιχτό αν δεν έχεις "ξε-τσεκάρει" μία επιλογή στις προχωρημένες ρυθμίσεις.

  • wifi-scan

Τι ακριβώς όμως "προδίδει" η συσκευή μας στον έξω κόσμο έχοντας το WiFi ενεργοποιημένο;

Την Mac Address του WiFi Module της, που αποτελεί Unique Identifier, δηλαδή είναι διαφορετικό σε κάθε συσκευή

Τα δίκτυα που έχουμε αποθηκεύσει στο παρελθόν (ναι, έχουμε και το δίκτυο του σπιτιού μας εδώ)

Εν δυνάμει, χρησιμοποιώντας τα παραπάνω κάποιος θα μπορούσε να μας "κατασκοπεύσει", π.χ. ένα κατάστημα να γνωρίζει ότι ο χρήστης με κινητό που έχει MAC Address "τάδε", ήρθε αυτές τις ώρες/μέρες τον προηγούμενο μήνα, μέχρι και τις ακριβείς κινήσεις μας μέσα στο κατάστημα.

Τα παραπάνω στοιχεία χρησιμοποιούνται στην συνέχεια (για τι άλλο?) για διαφημιστικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με τον Developer (που δεν είναι άλλος από τον Chainfire) το παραπάνω δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αντίθετα "συμβαίνει" σήμερα! (Προφανώς συμβαίνει στις ΗΠΑ, καθότι τα καταστήματα στην Ελλάδα είναι ανίκανα ακόμα και να στήσουν ένα σωστό A/P, πόσο μάλλον να κάνουν Monitoring το Traffic στον αέρα.)

Η νέα εφαρμογή λοιπόν, με όνομα Pry-Fi μπορεί να κάνει δύο πράγματα:

Ακόμα και να έχουμε ανοιχτό το WiFi, εμποδίζει την συσκευή μας να κάνει broadcast το ποια δίκτυα έχουμε αποθηκευμένα, χωρίς όμως να καταστρέφει την χρηστικότητα της "αυτόματης σύνδεσης".

Δυνατότητα αλλαγής της Mac Address της συσκευής μας με "τυχαία" είτε όταν συνδεόμαστε σε κάποιο δίκτυο, είτε όταν απλά έχουμε το WiFi ενεργοποιημένο.

  • pry-fi-android-1
  • pry-fi-android-2

Download Pry-Fi

aByte