Το φιδάκι των Nokia αναγεννιέται από τον δημιουργό του στο Snake Rewind

Snake Rewind

Ομολογώ ότι θυμάμαι τον εαυτό μου να σπαταλάει πολλές εκατοντάδες ώρες παίζοντας φιδάκι στο Nokia 8210, μία από τις "ναυαρχίδες" της τότε εποχής.

Το gameplay; Μία γραμμή από pixels να "κυνηγάει" ένα άλλο pixel που εμφανιζόταν τυχαία στην οθόνη.

Οι εποχές άλλαξαν και φτάσαμε να έχουμε θηρία με 8 πύρηνα SoCs με οθόνες αφής και κάμερες δεκάδων Magapixels στην τσέπη μας.

Το φιδάκι έγινε μία μακρινή ανάμνηση και το Gameplay του έγινε κομμάτι της ιστορίας. Ή μήπως όχι; Ένας "εύκολος" τρόπος για να πετύχει ένα παιχνίδι, είναι να πατήσει στην νοσταλγία των χρηστών του.

Αλλάζοντας λίγο θέμα, θα ομολογήσω ότι η Nintendo μου έχει πουλήσει το Ocarina of Time τρεις φορές -μόνο και μόνο εξ' αιτίας της νοσταλγίας μου για τον τίτλο από τις εποχές του N64-.

Έτσι και τώρα, ο developer που ήταν υπεύθυνος για το φιδάκι στις παλιές Nokia συσκευές μας φέρνει και το Snake Rewind. Ναι, ο τίτλος προφανώς έχει δεχθεί Facelift και έχει προσαρμοστεί στις σύγχρονες "μόδες" και απαιτήσεις αλλά διατηρεί κάποια σημεία που να σου θυμίζουν το παρελθόν.

Μιας και ο τίτλος είναι δωρεάν σίγουρα αξίζει μία δοκιμή -αν και τα IAPs αποτελούν μαύρο κομμάτι του εκσυγχρονισμού του παιχνιδιού.

Download Snake Rewind

Snake RewindSnake Rewind

aByte