Το Google Play Store αναβαθμίζεται στην έκδοση 4.8.19

Google Play Update apk

Το Google Play Store αναβαθμίστηκε από την 4.6.17 στην έκδοση 4.8.19, φέρνοντας κάποιες ευπρόσδεκτες αλλαγές, βελτιώσεις και διορθώσεις.

Πάμε όμως να τις δούμε αναλυτικά, όπως και τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να αναβαθμίσετε το "μαγαζί" της Google.

Αρχικά, μία αλλαγή που θεωρώ ότι βελτιώνει αρκετά την εμφάνιση του Play Store, αφορά την γραμμή τίτλου της εφαρμογής, η οποία πλέον είναι διάφανη σε ορισμένα σημεία, π.χ. στα "προφίλ" των χρηστών που σχολιάζουν και αφήνουν κριτικές.

Στα screenshots η "παλιά" έκδοση είναι στα αριστερά, ενώ η νέα στα δεξιά

Google Play Update apkGoogle Play Update title bar

Ταυτόχρονα αλλαγή στο UI υπάρχει και όταν πάμε να αφήσουμε μία "κριτική" για μία εφαρμογή, και ομολογώ η "νέα" έκδοση μου αρέσει περισσότερο.

Google Play CommentsGoogle Play Comments

Πόσες φορές σας έχει τύχει να σας "ξεφύγει" το Install κατά την εγκατάσταση μίας εφαρμογής? Η Google μεγάλωσε ελαφρώς τα πλήκτρα εγκατάστασης και απεγκατάστασης εφαρμογών, κάνοντας χάρη σε όσους έχουν χοντρά δάχτυλα.

Google Play Google Play Install ButtonGoogle Play Install ButtonGoogle Play Install ButtonGoogle Play Install Button

Μία ακόμα αλλαγή αφορά την κατηγοριοποίηση/εμφάνιση των Permissions που ζητάει κάθε εφαρμογή, τα οποία πλέον είναι πιο σωστά και κατανοητά στον μέσο χρήστη:

Google Play PermissionsGoogle Play PermissionsGoogle Play PermissionsGoogle Play Permissions

Μιλώντας για Permissions, πλέον μπορούμε να δούμε τις άδειες που ζητάει μία εφαρμογή, χωρίς να χρειάζεται να προσποιηθούμε ότι θέλουμε να την εγκαταστήσουμε, δηλαδή χωρίς να πατήσουμε το Install. Στο τέλος της περιγραφής κάθε εφαρμογής, υπάρχει πλέον το διακριτικό link "Permissions View Details", αλλά και κάποιες ακόμα πληροφορίες.

Google Play PermissionsGoogle Play Permissions

Φυσικά για μία ακόμα φορά να τονίσω πόσο ευχάριστο είναι που κάθε εβδομάδα όλες οι Android συσκευές αναβαθμίζονται μέσω Update των gApps, χωρίς να χρειάζεται να περιμένουμε μία φορά τον χρόνο για "αναβάθμιση".

Πώς λοιπόν αναβαθμίζω στην τελευταία έκδοση? Το Google Play αναβαθμίζεται αυτόματα σε όλες τις συσκευές χωρίς δική μας παρέμβαση, οπότε μπορείτε απλά να περιμένετε. Ναι, ξέρω, δεν θα διαβάζατε GreeceAndroid αν θέλατε να "περιμένετε", οπότε ο δεύτερος τρόπος για να "ελέγξετε" για την αναβάθμιση είναι πατώντας το Build Version στα Settings της εφαρμογής.

Όμως, μιας και ο παραπάνω τρόπος, προϋποθέτει το σταδιακό rollout να έχει επιλέξει την "δική" σας συσκευή, ως υποψήφια προς αναβάθμιση, ο "γρηγορότερος" τρόπος για τους βιαστικούς είναι να τσιμπήσουν το παρακάτω .apk, και να το εγκαταστήσουν κανονικά όπως οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή.

Download Google Play Store .apk v4.8.19

Google Play PermissionsGoogle Play Permissions

Πηγή

aByte