Το Google Play εμφανίζει τις διευθύνσεις των developers paid εφαρμογών

Google Play Changes

Πρόσφατα οι developers εφαρμογών επί πληρωμή ενημερώθηκαν ότι η πραγματική τους διεύθυνση θα εμφανίζεται δημόσια στο Google Play, έχοντας περιορισμένο χρόνο να αποδεχθούν τους νέους όρους χρήσης.

Η συγκεκριμένη αλλαγή -και κάποιες ακόμα που αφορούν τις In-App αγορές- είναι live στην εφαρμογή αλλά και στην web version του Google Play. Πάμε στον απαραίτητο σχολιασμό.

Πριν λίγο καιρό είδαμε την Google να εξασφαλίζει support στους χρήστες paid εφαρμογών αλλά προφανώς δεν σταμάτησε εκεί.

Αρχικά να αναφέρω ότι η πρώτη αλλαγή με βρίσκει -προφανώς- αντίθετο. Πάρα πολλοί ανεξάρτητοι developers, χωρίς να έχουν κάποια εταιρεία από πίσω, έχουν ανεβάσει εφαρμογές επί πληρωμή και θα είναι αναγκασμένοι να δώσουν δημόσια την διεύθυνση του σπιτιού τους.

Οι μέχρι τώρα εφαρμογές μου είναι δωρεάν, αλλά είχα σκεφτεί το ενδεχόμενο να φτιάξω και κάποια επί πληρωμή. Σίγουρα ΔΕΝ θέλω η διεύθυνηση κατοικίας μου να φαίνεται στον κάθε ένα στο Google Play. Τι εναλλακτικές έχω?

Ως προσωπική μου εναλλακτική σκέφτηκα να δηλώσω την διεύθυνση ενός -ανοίκιαστου, μη ηλεκτροδοτούμενου- διαμερίσματός μου, και όχι αυτού που πραγματικά μένω. Μία ακόμα εναλλακτική (αν και δεν έχει γίνει γνωστό αν η Google το επιτρέπει) είναι η χρήση ταχυδρομικής θυρίδας -οι οποίες ξεκινάνε από ~60 ευρώ τον χρόνο-.

Google Play Changes

Μία ακόμα αλλαγή στο Google Play, είναι το ότι πλέον στις εφαρμογές με in-app αγορές θα φαίνεται η κλίμακα τιμών τους στην περιγραφή στο Google Play. Κάτι τέτοιο με βρίσκει απολύτως σύμφωνο, ώστε να ξέρω αν ένα app έχει "μία" in-app αγορά για να βγάλω τις διαφημίσεις, ή αν έχει από .. 1,99 ως 99$ για "πακέτα με διαμάντια".

Google Play Changes IAPs

aByte