Είναι αυτό το καλύτερο κλείδωμα στο Android?

lock screen

Ένα νέο τρόπο κλειδώματος συμπεριέλαβε η Google στην τελευταία αναβάθμιση των Google Play Services και δεν είναι άλλο από το "On body detection smart lock".

Φυσικά, όπως προδίδει και το όνομα του, το συγκεκριμένο κλείδωμα καταλαβαίνει πότε το κινητό μας βρίσκεται σε επαφή με το σώμα μας και κλειδώνει αναλόγως.

Πιο συγκεκριμένα, το συγκεκριμένο σύστημα χρησιμοποιεί το επιταχυνσιόμετρο της συσκευής μας για να καταλάβει πότε βρίσκεται στην τσέπη ή την παλάμη μας και να μην ζητά pin-pattern για να ξεκλειδώσει. Κατά αυτό τον τρόπο φυσικά, είμαστε σε θέση να χρησιμοποιούμε τη συσκευή μας πιο γρήγορα όπως θα κάναμε και αν είχαμε ένα smartwatch στο χέρι μας.

Φυσικά, όταν θα ακουμπήσουμε τη συσκευή μας σε μια επίπεδη επιφάνεια (ένα τραπέζι), η συσκευή θα αντιληφθεί ότι δεν χρησιμοποιείται πλέον και θα κλειδώσει από μόνη της. Σε κάθε περίπτωση, εάν την ώρα που χρησιμοποιούμε το smartphone μας το δωσουμε σε κάποιον άλλο να το κρατήσει στο χέρι του, τότε αυτό δεν θα ναι σε θέση να καταλάβει ότι δεν το χρησιμοποιεί ο ιδιοκτήτης του με αποτέλεσμα να μην κλειδώσει και τα δεδομένα σας να μείνουν εκτεθειμένα.

Προς το παρόν, η συγκεκριμένη λειτουργία φαίνεται να είναι διαθέσιμη μόνο σε συσκευές με Android 5.0 και άνω, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Google δεν θα τα διαθέσει και για παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού της -άλλωστε δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα από την εταιρεία- αφού ούτως η άλλως όπως έχουμε ξαναπεί, η ίδια συνηθίζει να αναβαθμίζει τα services της σε πολλές συσκευές συχνά χωρίς να χρειάζεται αναβάθμιση λογισμικού.

Όπως πάντα, η συγκεκριμένη αναβάθμιση θα γίνει διαθέσιμη σταδιακά στις συσκευές των χρηστών με τα nexus να προηγούνται και τις υπόλοιπες συσκευές να ακολουθούν. Φυσικά οι ανυπόμονοι μπορούν να φλασσάρουν τα Google Play Services κατευθείαν από εδώ.

Download Google Play Services 7.0.97 .apk

on-body-detection-smartlock lon-body-detection-smartlock

Πηγή

aByte