Android 4.4 KitKat, ποια Nexus θα το πάρουν και χαρακτηριστικά

Android 4.4 KiKat whats new

Η Google στο Blog της ανακοίνωσε κάποιες από τις σημαντικότερες αλλαγές του Android 4.4 KitKat, κάποιες εκ' των οποίων ήδη γνωρίζαμε.

Μεταξύ αυτών νέος Dialer, νέος Launcher, αλλαγές στο Google Now, αλλά πιο σημαντικά από όλα "με βελτιστοποιήσεις για να τρέχει άψογα σε παλιότερες συσκευές".

Συγκεκριμένα η Google παραδέχτηκε ότι πολλές συσκευές δεν μπόρεσαν να επωφεληθούν από νεότερες εκδόσεις του Android εξ' αιτίας περιορισμών στην μνήμη RAM.

Until now, some lower-end Android phones couldn't benefit from more recent Android releases due to memory constraints. With KitKat, we've slimmed down Android’s memory footprint by doing things like removing unnecessary background services and reducing the memory consumption of features that you use all the time. We did this not only within Android but across Google services like Chrome and YouTube. RAM (or memory) is one of the most expensive parts of a phone, and now Android can run comfortably on the 512MB of RAM devices that are popular in much of the world, bringing the latest goodies in Android 4.4 within reach for the next billion smartphone users.

Μέχρι τώρα, κάποια αδύναμα Android κινητά δεν μπορούσαν να επωφεληθούν από τις νεότερες εκδόσεις του Android εξ αιτίας περιορισμών στην μνήμη. Με το KitKat, μικρύναμε το αντίκτυπο που είχε το Android στην μνήμη αφαιρώντας τα services που εκτελούνταν στο παρασκήνιο και δεν ήταν απαραίτητα, και μειώνοντας την κατανάλωση μνήμης σε χαρακτηριστικά που χρησιμοποιείτε συνεχώς. Το κάναμε αυτό όχι μόνο στο Android, αλλά και σε εφαρμογές της Google όπως ο Chrome ή το YouTube. Η μνήμη RAM είναι ένα από τα ακριβότερα υποσυστήματα ενός τηλεφώνου, και πλέον το Android μπορεί να τρέξει άνετα στα 512MB των συσκευών που είναι τόσο δημοφιλείς στον κόσμο, φέρνοντας τα τελευταία "καλούδια" του Android 4.4 στο επόμενο δισεκατομμύριο χρηστών smartphone.

Android 4.4 KiKat whats new

Εκτός όμως από τις αλλαγές και τις βελτιστοποιήσεις για να τρέχει το Android ακόμα καλύτερα, έχουμε νέο Launcher με μικρές αλλαγές στην εμφάνιση, νέο Dialer, ενοποίηση των υπηρεσιών μηνυμάτων, αλλά και αλλαγές στο Google Now.

Περιμένουμε το πλήρες changelog, όπου θα δούμε αναλυτικά όλες τις αλλαγές, και θα σας τις παραθέσουμε όπως κάναμε στο παρελθόν (4.14.2 , 4.3 )

Android 4.4 KiKat whats new

Ένα παράξενο σημείο που θέλω να σταθώ, ότι αναφέρεται ότι οι "Nexus" συσκευές που θα πάρουν την αναβάθμιση θα είναι τα Nexus 4, 7, 10, Galaxy S4 Google Play edition και HTC One Google Play edition.

Λάμπει διά της απουσίας του το Galaxy Nexus από την λίστα. Κάποιος θα περίμενε ότι λειτουργικό που φτιάχνεται με γνώμονα να τρέχει καλύτερα σε "παλιές" συσκευές, θα δινόταν και στο Gnex.

Για την ακρίβεια ήμουν αρκετά σίγουρος ότι θα δοθεί και στο Gnex, γιατί γνωρίζαμε ότι φτιάχνεται για να τρέχει καλύτερα σε παλιότερο Hardware, το οποίο όμως, -δυστυχώς- απ' ότι φαίνεται δεν θα γίνει.

Android 4.4 KiKat whats new

Πηγή

aByte