Google I/O, παρουσιάστηκε το Android L με πλήθος αλλαγών

Google I/O Android L

Η νέα έκδοση του Android, το Android "L" παρουσιάστηκε στο Keynote του Google I/O φέρνοντας πολλές ενδιαφέρουσες και χρήσιμες αλλαγές.

Θα σας αναφέρω συνοπτικά τις αγαπημένες μου αλλαγές: ART ως Default Runtime, Project Volta για πολύ καλύτερη αυτονομία και 5000 νέα APIs.

Για αρχή (όπως είχα προβλέψει) το ART γίνεται το default runtime, το οποίο προσφέρει σχεδόν διπλασιασμό της ταχύτητας εκτέλεσης εφαρμογών.

Google I/O Android ART Google I/O Android ART

Η Google στο Jelly Bean έφερε το Project Butter για Smoothness και ταχύτητα. Στο KitKat έφερε το Project Svelte για να καλύτερη διαχείριση μνήμης και να μπορεί να τρέξει ακόμα καλύτερα σε συσκευές με 512MB RAM. Στο Android L φέρνει το Project Volta για βελτίωση της διαχείρισης ενέργειας και ακόμα καλύτερη αυτονομία.

Google I/O Android L Project Volta

Για εμένα η σημαντικότερη αλλαγή όμως, είναι φυσικά τα 5000 (!) νέα APIs, ώστε να μπορούν οι προγραμματιστές να εκμεταλλευτούν ισάρριθμες δυνατότητες στην κατασκευή εφαρμογών. Ενδεικτικά π.χ. 3rd party εφαρμογές κάμερας θα μπορούν να εκμεταλλευτούν το Burst Mode API για να ενσωματώσουν στην εφαρμογή την συγκεκριμένη λειτουργία.

Google I/O Android ART

Φυσικά θα ακολουθήσει αναλυτικότερο άρθρο με τις αλλαγές, όπως φυσικά και αναφορά στο Material Support για τις αλλαγές στο UI και στα εφέ εναλλαγών.

Google I/O Android Material Support

aByte