Επαγγελματίας φωτογράφος παράτησε την DSLR του για iPhone (ΔΕΝ)

iPhone photography

Πολλές φορές διαβάζουμε για φωτογράφους που "παράτησαν" τις DSLR τους και τους φακούς των πολλών χιλιάδων ευρώ και πλέον χρησιμοποιούν μόνο την κάμερα του iPhone τους.

Το δυσάρεστο φυσικά είναι ότι υπάρχουν άτομα που πραγματικά το πιστεύουν. Ας μελετήσουμε όμως το πιο πρόσφατο παράδειγμα που αναφέρθηκε.

Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο του PhoneArena, η Kat Sloma, επαγγελματίας (?) φωτογράφος, παράτησε την Full Frame DSLR της και τον 35mm φακό της για να βγάζει φωτογραφίες μόνο με iPhone και να τις επεξεργάζεται με iPad!

Το άρθρο προσθέτει ότι εφαρμογές όπως (κρατηθείτε από τα γέλια) το Instagram (!) ή το Snapchat ήταν αυτά που την έπεισαν πριν 18 μήνες να προβεί στην συγκεκριμένη αλλαγή, να αφήσει την DSLR της.

Μάλλον μέχρι και σήμερα δεν έχει βρεθεί κανένας να ενημερώσει την κυρία Kat Sloma, ότι και τις φωτογραφίες από την DSLR μπορεί να επεξεργαστεί στο Instagram στο Tablet της. /s

Θα παραβλέψω όμως την παραπάνω "λεπτομέρεια", και θα μείνω στο εξής απόσπασμα, το οποίο θα σας δώσει μία σαφή εικόνα του τι έχει γίνει:

Now, she takes all of her images on an iPhone, and edits them on an iPad. Moreover, she has built a business of teaching courses on iPhone photography and editing technique.

Τώρα, παίρνει όλες της τις φωτογραφίες με iPhone, και τις επεξεργάζεται σε iPad. Επιπλέον, άνοιξε εταιρεία που παραδίδει μαθήματα φωτογραφίας με iPhone και τεχνικές επεξεργασίας.

Ποιος να το περίμενε ότι άνοιξε εταιρεία που παραδίδει μαθήματα φωτογραφίας με iPhone!? Σε λίγο θα βρεθεί κάποιος παράλογος να πει ότι ο μόνος λόγος που (υποτείθεται ότι) βγάζει πια φωτογραφίες μόνο με iPhone, είναι να διαφημίσει πανεύκολα την εταιρεία της στα απανταχού Tech Sites.

Το πρόβλημα έχει βαθιές ρίζες: Πολλοί διάσημοι φωτογράφοι έχει τύχει να χρησιμοποιήσουν -κατ ανάγκη- κινητά για να βγάλουν φωτογραφίες σε περιπτώσεις που έτυχε να μην έχουν μαζί τους τον εξοπλισμό τους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα φράσεις όπως το "The Best Camera Is The One That's With You" (Chase Jarvis) να παρερμηνευτούν στο έπακρο.

Δηλαδή πάντα αν έχεις δυνατότητα να έχεις μία DSLR μαζί σου, σίγουρα δεν θα επέλεγες να έχεις το κινητό σου.

Λυπάμαι τα άτομα που θα πληρώσουν την εν λόγο κυρία για να τους παραδώσει "μαθήματα φωτογραφίας με iPhone", αλλά κυρίως γιατί δίνει προς τον κόσμο την εντύπωση ότι "φωτογραφία" είναι οι λήψεις με το κινητό και τα εφέ του Instagram.

Σύντομο tip, όσοι θέλετε να ασχοληθείτε με την φωτογραφία αγοράστε κάμερα με χειροκίνητο έλεγχο, και όχι κινητό.

Αν και κατά βάθος περιττό να το αναφέρω, ποτέ κανένας πραγματικός φωτογράφος δεν θα επέλεγε να βγάζει φωτογραφίες με αποκλειστικά με κινητό, αντί για μία Full Frame DSLR με πλήθος φακών.

Μπορείτε ακολουθώντας το link της πηγής να δείτε δείγματα εικόνων της εν λόγω κυρίας (Τόση επεξεργασία που έχουν δεχθεί μάλλον δεν λέγονται πια φωτογραφίες, για αυτό τις ονόμασα "εικόνες").

Ναι λοιπόν, κάθε φορά που θα δείτε φωτογράφους να παρουσιάζεται ότι βγάζουν φωτογραφίες με κινητό από "επιλογή τους", κατά βάθος το μόνο που επιδιώκουν είναι να διαφημίσουν τον εαυτό τους. Όλα τα άλλα είναι ανοησίες.

iPhone photography

Πηγή

aByte