Φτιάχνοντας ένα Έξυπνο Σπίτι, και έλεγχος από το Android (μέρος 7ο)

android smart home

Φτάσαμε στο 7ο μέρος της κατασκευής ενός έξυπνου σπιτιού βασισμένο στο Arduino, το οποίο θα ελέγχουμε από τις Android συσκευές μας.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε σε βίντεο ό,τι σας έχουμε δείξει να κατασκευάσετε μέχρι τώρα, θα ανακεφαλαιώσουμε, και θα πούμε τι θα φτιάξουμε στην συνέχεια.

Android Smart Home Videos:

 

Android Smart Home Links:

Μέρος 1ο: Εισαγωγή, τι θα μπορώ να κάνω, τι θα χρειαστώ

Μέρος 2ο: Αισθητήρας θερμοκρασίας και Arduino

Μέρος 3ο: Ethernet Shield και HTTP Server

Μέρος 4ο: Tips, βελτιώσεις, τροφοδοσία και δίκτυο

Μέρος 5ο: Ανάπτυξη Android εφαρμογής για Smart Home

Μέρος 6ο: Photoresistor και αυτοματοποίηση

 

Τι θα δούμε στην συνέχεια;

Στην συνέχεια θα "αναβαθμίσουμε" την Android εφαρμογή που έχουμε φτιάξει, αλλά και τον Server στο Arduino, ώστε να στέλνουμε μία εντολή από το tablet μας (π.χ. ενεργοποίηση ενός Led ή ενός Buzzer) και το Arduino να την εκτελεί.

Έπειτα θα πάμε Full Scale, δηλαδή θα βάλουμε χέρι στις πρίζες του σπιτιού, στα φώτα, και στις οικιακές συσκευές. Φυσικά θα τονίσω για χιλιοστή φορά πόσο επικίνδυνο είναι το AC ρεύμα.

Το ενδιαφέρον φυσικά είναι ότι όλα τα κυκλώματα που έχουμε φτιάξει μέχρι τώρα θα μας χρειαστούν σχεδόν αυτούσια και όταν πάμε σε Full Scale. Απλά αντί να δίνω 5V στο led, θα τα δίνω ως trigger σε ένα AC Relay, το οποίο θα κλείνει, ή θα ανοίγει (αναλόγως) το κύκλωμα.

 

Πόσα "μέρη" απομένουν στην κατασκευή του Smart Home;

Στόχος είναι μέσα σε 15 parts να έχουμε δει τα πιο βασικά τμήματα του project, την λογική και την λειτουργία τους. Στην συνέχεια, με όσα θα έχετε δει, θα μπορείτε να βελτιώσετε/εξελίξετε το project κατά βούληση.

  • android-smart-home

Κάντε Like το GreeceAndroid.gr στο Facebook!

Γίνετε μέλος της Ελληνική Κοινότητας του Android στο G+

aByte