Πόσα ξοδεύουν οι εταιρείες σε έρευνα και ανάπτυξη;

RnD spending Samsung and Apple

Το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης μίας εταιρείας στον χώρο της τεχνολογίας είναι ένα από τα βασικότερα (αν όχι ΤΟ βασικότερο).

Στο RnD οφείλουμε την πρόοδο της τεχνολογίας και τις καινοτομίες στις συσκευές μας.

Μία λίστα με τα ποσά που ξοδεύουν επενδύουν διάφορες εταιρείες στην έρευνα και ανάπτυξη έγινε διαθέσιμη και έχει ενδιαφέρον να την εξετάσουμε.

Η Samsung φιγουράρει στην δεύτερη θέση, (πίσω από την VW που είναι σε διαφορετικό κλάδο) έχοντας ξοδέψει το 2013 10.4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην 4η και 5η θέση βρίσκουμε Intel και Microsoft αντίστοιχα, ενώ η Google είναι στην 12η έχοντας ξοδέψει 6.8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Λοιπές εταιρείες στον χώρο των ηλεκτρονικών και του software που βρίσκονται στις "Top 20" είναι η IBM, η Nokia, η Panasonic και η Sony.

RnD spending Samsung and Apple

Κάποια συμπεράσματα που θέλω να αναφέρω:

Από την λίστα αυτή λάμπει διά της απουσίας της ο γνωστός ύποπτος (η Apple). Κάποιος θα περίμενε μία εταιρεία όπως η Apple που διαθέτει τεράστια αποθεματικά, να θέλει να επενδύσει σε έρευνα και ανάπτυξη ώστε να προσφέρει καινοτομίες στον χώρο, το οποίο όμως δυστυχώς το βλέπουμε να ΜΗΝ πραγματοποιείται.

Αντίθετα η εταιρεία προσπαθεί με .. marketing να βγάλει τα σπασμένα. Αντί να ασχοληθεί να βγάλει ένα καινοτόμο προϊόν, προτιμά απλά να το διαφημίσει ως τέτοιο.να κάνει μηνύσεις στον ανταγωνισμό ώστε να τον εξαλείψει)

Duh.

  • microscope

Σχετικό Link

aByte