iPhone 5C, το καλύτερο κινητό που έχουμε δοκιμάσει

iPhone 5C

Και ενώ οι κατασκευαστές Android συσκευών ασχολούνται με ανούσια πράγματα, όπως να ανεβάσουν τα specs των συσκευών, η Apple αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι ξέρει ακριβώς τι κάνει.

Μόλις έπιασα στο χέρι μου το iPhone 5C (σε ροζ), και άρχισα να το δουλεύω, ήξερα ότι κράταγα το καλύτερο Smartphone που έχει ποτέ κυκλοφορήσει.

Το iPhone 5C είναι ένα βήμα μπροστά από το iPhone 5, όπως είπε και ο ίδιος ο Tim Cook, και δεν είναι απλά το ίδιο περσινό τηλέφωνο με χειρότερη κατασκευή για να βγάζει μεγαλύτερο κέρδος η Apple, όπως λένε κάποιοι ανίδεοι.

Για την ακρίβεια το 5C δεν είναι σαν τις πλαστικούρες που βγάζουν οι κατασκευαστές του Android. Είναι φτιαγμένο από πολυκαρβονικό, και αφήνει στο χέρι μία τέλεια premium αίσθηση! HTC, παίρνε μαθήματα!

Και φυσικά τα τεράστια bezels βοηθάνε να το κρατάτε πιο άνετα, ενώ η 4in οθόνη είναι για να φτάνει ο αντίχειρας από την μία άκρη μέχρι την άλλη! Οι άλλοι κατασκευαστές τελικά βγάζουν παντόφλες, που δεν βολεύουν σε τίποτα!

iPhone 5C

Και φυσικά μαζί με το iPhone 5C αποκτάτε και κάτι ακόμα: Τα εκπληκτικά νέα Ringtones. Για την ακρίβεια τα νέα Ringtones του iOS 7 είναι τόσο τέλεια, που χάνουμε κλήσεις γιατί χορεύουμε όταν μας καλούνε.

Αλλά η Apple το έχει προβλέψει ΚΑΙ αυτό, δίνοντας δυνατότητα προώθησης των κλήσεων στον προσωπικό μας τηλεφωνητή.

Για την ακρίβεια πιστεύω αξίζει να αφήσουμε την ίδια την Apple, να μας μιλήσει για τα Ringtones αυτά, όπως έκανε στην επίσημη παρουσίαση των συσκευών της. (στο 11ο λεπτό του βίντεο)

Όπως ήταν φυσιολογικό, και αναμενόμενο, το κοινό ενθουσιάστηκε από το νέα Rintones (όπως θα ακούσατε και από το βίντεο), και ενθουσιασμένος δηλώνω και εγώ!

Και φυσικά η Apple δεν έμεινε μόνο σε νέους ήχους κλήσεις! Με εξέπληξε μία ακόμα φορά προσθέτοντας και νέους ήχους ειδοποιήσεων.

Δεν το περίμενα ότι θα μπορούσε να υπάρξουν τόσο εκπληκτικο-φοβεροί ήχοι, η Apple καταφέρνει συνεχώς να μας εκπλήσσει!

 

Ακόμα φυσικά δεν ανέφερα -ίσως- το καλύτερο στοιχείο του iPhone 5C, που είναι -φυσικά- το Control Center του iOS 7. Οι κατασκευαστές Android συσκευών εδώ και 3 χρόνια το έφτιαχναν λάθος, γιατί έπρεπε να κάνεις swipe από το πάνω μέρος της οθόνης.

Ευτυχώς βρέθηκε η Apple και το έφτιαξε σωστά, απαιτώντας swipe από το κάτω μέρος της οθόνης. Και επειδή όλα είναι μελετημένα στην εντέλεια, επιτέλους στα Quick Toggles/Control Center έχω και χρήσιμα Shortcuts όπως το Calculator!

Μιλώντας όμως για προσοχή στην λεπτομέρεια...

Ένα από τα καλύτερα στοιχεία του iPhone 5C είναι οι νέες θήκες του. Ως γνωστόν εμείς οι iPhone-άκηδες έχουμε φετίχ με τις θήκες, και η Apple μας σκέφτηκε και πάλι.

Πιστεύω αξίζει να αφήσω τους συνδυασμούς χρωμάτων να μιλήσουν από μόνοι τους, γιατί το "absolutely beautiful" της παρουσίασης της Apple, δεν περιγράφει επαρκώς την τελειότητά τους:

iPhone 5C

Η προσοχή στην λεπτομέρεια που δίνει η Apple φαίνεται ΚΑΙ από τις θήκες της, γιατί η λέξη iPhone μισοκρύβεται πίσω από τις τρύπες.

Κάποιοι κακόβουλοι βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν το παραπάνω γεγονός σχεδιαστική ατέλεια. Κι όμως, αν δείτε προσεκτικά, προκύπτει η λέξη "non" στις τρύπες των θηκών.

iPhone 5C

Στα Γαλλικά "non" σημαίνει όχι, το οποίο μας δείχνει ότι η Apple μας προτρέπει να πούμε "όχι" σε άλλα τηλέφωνα, δείχνοντάς μας ταυτόχρονα και την Γαλλική της κομψότητα!

Είδατε που όλα είναι μελετημένα στην εντέλεια?

Ως λάτρης της τεχνολογίας, το iPhone 5C έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, και από εδώ και στο εξής το ροζ 5C με την κίτρινη θήκη θα αντικαταστήσουν το κακάσχημο Nexus 4 μου.

Μα καλά, στην LG δεν ξέρουν τι τους γίνεται μου φαίνεται, αντί να χρησιμοποιήσουν πλαστικό στην πλάτη όπως στο 5C, βάλανε αυτό το κακάσχημο πίσω γυαλί. Αν είναι δυνατόν δηλαδή. Τελικά μόνο η Apple ξέρει ακριβώς τι κάνει, και κάθε φορά μας εκπλήσσει με την προσοχή στην λεπτομέρια που δίνει.

Nexus 4

Καλό μήνα σε όλους!

aByte