Τι είναι το OnePlus One, και γιατί με αφορά

OnePlus One Android Device

Η OnePlus είναι μία νέα εταιρεία στον χώρο κατασκευής κινητών, και φιλοδοξεί μέσα στο δεύτερο τετράμηνο του 2014 να διαθέσει το πρώτο της Android Smartphone.

"Και γιατί να με αφορά μία "άγνωστη" εταιρεία, που δεν έχει φτιάξει καμία συσκευή μέχρι τώρα?", ίσως σκεφτείτε. Στην συνέχεια του άρθρου θα σας λυθεί αυτή η απορία.

Πρόσφατα η εταιρεία μέσω μίας πρωτότυπης διαφημιστικής καμπάνιας "την είπε" σε όλους τους εδραιωμένους "παίχτες" του χώρου: Samsung, HTC, Motorola/Google, Apple, Microsoft και BlackBerry

OnePlus One Android Device CyanogenModOnePlus One Android Device CyanogenModOnePlus One Android Device CyanogenMod

OnePlus One Android Device CyanogenModOnePlus One Android Device CyanogenModOnePlus One Android Device CyanogenMod

Μία νέα εταιρεία στον χώρο, που δεν έχει κυκλοφορήσει ούτε μία συσκευή, και ρίχνει -πετυχημένες- σπόντες στους κολοσσούς. Oh, I like these guys already!

Για να σας κρατήσω το ενδιαφέρον (και να διαβάσετε παρακάτω), η πρώτη συσκευή της εταιρείας θα έχει τιμή κάτω των 400$, Snapdragon 800, άψογη ποιότητα κατασκευής, όμορφη (?), μικρά Bezels, με προεγκατεστημένο CyanogenMod.

Πρόσφατα εκπρόσωποι της OnePlus διεξήγαγαν ένα AMA στο Reddit, απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις που έχουμε.

Ήταν η παραπάνω διαφήμιση καλή ιδέα, ή τελικά το "μετάνιωσαν" μετά την έντονη κριτική που δέχθηκαν?

Η (ειλικρινέστατη, κατ εμένα τουλάχιστον) απάντηση ήταν ότι η "διαφήμιση" έγινε με χιουμοριστική διάθεση, και ότι θαυμάζουν όλες αυτές τις εταιρείες που στο παρελθόν έχουν προσφέρει πολλά στον χώρο. Απλά θεωρούν ότι μπορούν να προσφέρουν κάτι "βελτιωμένο" σε σχέση με ό,τι υπάρχει σήμερα διαθέσιμο.

OnePlus One Android Device

Επίσης δεν έχασαν αφορμή να αναφέρουν ότι στην φετινή MWC δεν είδαμε κάτι εκπληκτικό, και ότι μπορούν να προσφέρουν κάτι καλύτερο. Μία μπύρα παρακαλώ στους κυρίους.

OnePlus One Android Device

Τι κάνει όμως το OnePlus One, "ξεχωριστό"; Για αρχή έρχεται από το εργοστάσιο με CyanogenMod. Ουσιώδεις αλλαγές στο λειτουργικό, χωρίς άχρηστες προεγκατεστημένες εφαρμογές και με άπειρες δυνατότητες παραμετροποίησης.

OnePlus One Android Device CyanogenMod

Επιπλέον θα έρχεται με ξεκελειδώσιμο bootloader, και θα μπορείς ελεύθερα να το κάνεις root ή να του εγκαταστήσεις ό,τι ROM θέλεις, χωρίς να ακυρωθεί η εγγύηση.

OnePlus One Android Device

Φυσικά οι εργοζόμενοι στην OnePlus δεν είναι νέοι στον χώρο, με τον CEO της να έρχεται από την Oppo, ενώ λοιποί εργαζόμενοι προέρχονται από Nokia, Xiaomi, Meizu, Amazon κτλ.

OnePlus One Android Device

Ίσως όμως το πιο σημαντικό κομμάτι του QnA ήταν το παρακάτω. Πώς θα καταφέρουν να προσφέρουν κάτι εκπληκτικό, σε χαμηλή τιμή;

Πρώτον, δεν σκοπεύουν να βγάλουν κέρδος από την τωρινή συσκεύη, και δεύτερον, δεν θα ξοδέψουν χρήματα σε "άχρηστα" πράγματα όπως Marketing απευθυνόμενο στον μέσο χρήστη, καθότι πιστεύουν ότι η συσκευή θα είναι τόσο καλή που θα διαφημιστεί μόνη της.

Μάγκα, έχεις πιάσει το νόημα. Στην εποχή του Internet, και που όποιος ασχολείται ενεργά με την τεχνολογία θα ενημερωθεί από την Blogόσφαιρα, λοιπά "mainstream" μέσα (τηλεόραση, έντυπα μέσα) ΔΕΝ έχουν καμία αξία αν απευθύνεσαι σε τεχνολογικά "προηγμένους" χρήστες.

OnePlus One Android Device

Επίσης ανέφεραν ότι η ποιότητα κατασκευής θα είναι παραπάνω από άριστη (!), ακόμα καλύτερη και από αυτή του Oppo Find 5. Όποιος έχει πιάσει στα χέρια του το Find 5 θα καταλάβει.

OnePlus One Android Device

Τέλος τα παλικάρια φαίνεται να είναι ακριβώς στο μυαλό μου, αναφερόμενοι στα δήθεν "καινοτόμα χαρακτηριστικά" που έχουμε δει στις συσκευές το τελευταίο διάστημα, αλλά και στον .. αισθητήρα καρδιακών παλμών.

OnePlus One Android Device Features

OnePlus One Android Device Features

Ίσως να ακουστεί κάπως, αλλά όλες οι απαντήσεις που δώθηκαν από την εταιρεία μου δείχνουν ότι αντιλαμβάνονται την ουσία της τεχνολογίας. Επίσης διαβάζοντας τις απαντήσεις τους, πολλές φορές έπιασα τον εαυτό μου να σκέφτεται "καλά, οι τύποι είναι μέσα στο μυαλό μου."

Μετά την Oppo, η OnePlus είναι η δεύτερη εταιρεία που το πετυχαίνει. Μία μπύρα παρακαλώ στους κυρίους.

Όσοι έχετε λίγο χρόνο αξίζει να διαβάσετε όλο το AMA (Ask Me Anything) στο Reddit, καθότι υπήρξαν πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες απαντήσεις.

Φυσικά δεν ξεχνάω ότι μιλάμε για μία εταιρεία που δεν έχει ξαναβγάλει ποτέ συσκευή, αλλά χάρη στο γεγονός ότι έχουν ακριβώς το ίδιο "mindset" με μένα, μου κέντρισαν (και με το παραπάνω) το ενδιαφέρον.

OnePlus One Android Device Never Settle

Reddit AMA OnePlus

aByte