Ανακοινώθηκε επίσημα το Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6

Ενώ όλοι περιμένουμε την κυκλοφορία του Galaxy S5, η Samsung σε μία κίνηση ματ, προχώρησε ήδη στην ανακοίνωση του Galaxy S6.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, αλλά και γιατί η Κορεάτικη εταιρεία προχώρησε στην συγκεκριμένη -παράξενη- κίνηση.

Το Samsung Galaxy S6 φέρει το τελευταίο SoC της Qualcomm, τον Snapdragon 905, με την GPU Adreno 440 να είναι υπεύθυνη για τα γραφικά. Η κατασκευή του είναι εξ' ολοκλήρου από ανθρακονήματα (carbon fiber), ενώ η μπαταρία των 2800mAh στο προηγούμενο μοντέλο αντικαταστάθηκε από μία 4000mAh.

Η οθόνη της συσκευής είναι 5.2in, ανάλυσης 1440p (2K!) τεχνολογίας (S)OLED, ενώ η χωρητικότητά της ξεκινάει από τα 64GB επεκτάσιμα με κάρτες MicroSDXC.

Η μνήμη RAM πλέον είναι 3.5GB, από τα οποία τα 3.4GB δεσμεύονται στην εκκίνηση από το TouchWiz, και τον LMK να δουλεύει υπερωρίες.

Ακόμα πλήθος νέων αισθητήρων και τεχνολογιών βελτιώνουν την σουίτα S-Health, με δυνατότητες λήψης ακτινογραφιών, αλλά και ανάλυσης ούρων και αίματος.

Ο βασικός λόγος που οι ανακοινώσεις του Galaxy S5 και του Galaxy S6 ήταν τόσο κοντά, φαίνεται να είναι το αρνητικό feedback που πήραν στην Samsung για το Galaxy S5.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος τύπου της Samsung δήλωσε:

User's feedback is crucial for us. We are devastated that the Galaxy S5 wasn't considered on par with its name. We launched our sixth Galaxy S device to make up for our mistakes on the previous models. Our aim was to offer the user experience that everyone expects from our devices. TouchWiz UI was our main concern. Previous Galaxy devices offered a sluggish experience to users, and the new lite version on the Galaxy S5 wasn't what they expected. It was a mistake on our part, and we fixed it! We proudly present the new TouchWiz UX 6, which runs accordingly to our users expectations. We proved that a more sluggish TouchWiz UI is possible!

 

Δίνουμε μεγάλη σημασία στο feedback των χρηστών. Είμαστε απογοητευμένοι που το Galaxy S5 δεν θεωρήθηκε αντάξιο του ονόματος που φέρει. Λανσάραμε το Galaxy S6 για να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε στο προηγούμενο μοντέλο. Θέλαμε να δώσουμε στους χρήστες την εμπειρία χρήσης που περιμένουν από τις συσκευές μας. Συγκεκριμένα θεωρήσαμε ότι έπρεπε να δώσουμε μεγαλύτερη βάση στο TouchWiz. Οι προηγούμενες γενιές Galaxy έμαθαν στους χρήστες ότι το UI πρέπει να είναι "βαρύ", οπότε τους έκανε εντύπωση που το ελαφρύναμε στο S5. Διορθώσαμε το λάθος μας αυτό! Με περηφάνια σας παρουσιάζουμε το νέο TouchWiz UX 6, το οποίο συμβαδίζει με αυτό που περιμένανε οι χρήστες από εμάς. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε το TouchWiz ακόμα πιο βαρύ.

Το νέο Samsung Galaxy S6 αναμένεται να κυκλοφορήσει 31 Απριλίου, ενώ η τιμή του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Samsung Galaxy S6

Καλό μήνα σε όλους!

aByte