Watch-Το νεο smart watch της Huawei

huawei-watch

Μέσα στις συσκευές που ανακοινώθηκαν φέτος στην MWC 2015 βρέθηκαν πολλές ναυαρχίδες του χώρου (βλέπε Samsung Galaxy S6) με την Huawei να λανσάρει τα δικά της αξιόλογα μοντέλα για το 2015.

Μέσα σε αυτά ξεχωρίζει το νέο smartwatch της εταιρείας το Huawei Watch.

Είναι ένα έξυπνο ρολόι με οθόνη AMOLED 1.4 ιντσών με ανάλυση 400 x 400 pixels (286 ppi) η οποία προστατεύεται με κρύσταλλο Ζαφείρι, επεξεργαστή Qualcomm 1.2GHz, 4GB αποθηκευτικού χώρου και 512MB RAM ενώ χρησιμοποιεί Bluetooth 4.1.

Το Watch έχει πλειάδα αισθητήρων υγείας όπως όλα τα smartwatches που περιλαμβάνει αισθητήρα καρδιακών παλμών κ.α. ενώ μέσα στα λοιπά χαρακτηριστικά του ξεχωρίζουν το μπαρόμετρο και το σύστημα (!) δόνησης.

Φυσικά "τρέχει" Android Wear και συνδέεται με όλα τα smartphones με Android 4.3 ή μεγαλύτερο. Έχει σασί από ανοξείδωτο ατσάλι σε μαύρο, ασημί και χρυσό χρώμα ενώ προσφέρεται με πλειάδα συνδυασμών από λουράκια.

Όσο γιά την τιμή του... Θα προσφέρεται σε 3 κατηγορίες με την πρώτη να έχει μαύρο η ασημί σασί και μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι που θα κοστίζει περίπου 370 $, μία δεύτερη με χρυσό χρώμα και δερμάτινο λουράκι που θα στοιχίζει 424 $ ενώ η τρίτη και κορυφαία έκδοση θα προσφέρεται με σασί από χρυσό 24 καρατίων που φημολογείται ότι θα ζητά περί τα 1000 $(!!!).

Δυστυχώς, αν και είναι μια αρκετά αξιόλογη πρόταση, έχει τα ίδια αρνητικά με άλλες εξίσου καλές προτάσεις του χώρου (λέγε με moto 360) αφού για άλλη μια φορά βλέπουμε μια παράλογη τιμή για αυτά που προσφέρει η συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών. Υπενθυμίζω λοιπόν ότι θεωρώ τελείως παράλογο το να αγοράσεις μια συσκευή που "συμπληρώνει" το smartphone σου και κοστίζει 2-4 φορές περισσότερο...

huawei-watch

Πηγή

aByte