Galaxy S6, HTC One M9 και Sony Xperia Z4, οι βελτιώσεις που θέλουμε

Galaxy S6 vs HTC One M9 vs Xperia Z4

Έχουν ήδη αρχίσει να διαρρέουν πληροφορίες για τις νέες πολυαναμενόμενες ναυαρχίδες, το Galaxy S6, το HTC One M9 και το Sony Xperia Z4.

Σε αυτή την φάση δεν με απασχολεί να σχολιάσω την εγγυρότητα των leaks, αλλά να αναφέρω τι θα ήθελα να δω εγώ σε κάθε μία από τις παραπάνω συσκευές.

Στην ουσία το συγκεκριμένο άρθρο αποτελεί μία "wishlist" χαρακτηριστικών του Galaxy S6, του One M9 και του Z4, κυρίως βάσει των αδυναμιών των προκατόχων τους -του S5, του One M8 και του Z3-.

Samsung Galaxy S6

Θυμάμαι τον εαυτό μου να δουλεύω όλα τα Galaxy "S", από το πρώτο GS και το (υπέροχο) S2, μέχρι και το GS5. Σίγουρα θέλω το S6 να έχει παντελώς νέο σχεδιασμό και κατασκευή, διορθώνοντας τις συγκεκριμένες "αδυναμίες" των προκατόχων του. Να τολμήσω να ζητήσω να γίνει κάτι αντίστοιχο του Galaxy Alpha? Το Hardware Home Button μπορεί επίσης να μας κάνει την χάρη να εξαφανιστεί -πάντα προσθέτει και μία μικρή αλλά ενοχλητική καθυστέρηση σε όλες τις συσκευές που ενσωματώνεται-.

Σίγουρα θέλω overhaul στο TouchWiz -κρατώντας μόνο τα χρήσιμα στοιχεία του, και αφαιρώντας τα άχρηστα- αλλά και συνολική βελτίωση της ταχύτητας και της εμφάνισής του. Σε περίπτωση που ενσωματωθούν νέες λειτουργίες θέλω να έχει υπάρξει σκέψη πίσω από αυτές όσον αφορά την χρηστικότητά τους.

 

HTC One M9

Το HTC One M7 ήταν το κινητό που μας έδειξε πώς πρέπει να είναι φτιαγμένη μία μεταλλική συσκευή. Η μοναδική αδυναμία του ήταν η κάμερά του -το οποίο συνεχίστηκε και στο M8-. Η HTC θα μας κάνει χάρη να ξεχάσει τα Ultrapixels -αλλά και τις DUO Cameras-. Δεν θα γκρινιάξω για το Sense, θα ομολογήσω ότι ως ένα βαθμό μου αρέσει, αλλά σίγουρα η εταιρεία δεν πρέπει να το "χαλάσει" βαραίνοντάς το ή προσπαθώντας να προσθέσει άπειερες (άχρηστες) λειτουργίες.

 

Xperia Z4

Ο βασικός αντίπαλος του Sony Xperia Z4 είναι το Xperia Z5 που θα κυκλοφορήσει λίγους μήνες αργότερα. Οκ, το συγκεκριμένο point είχε δόση χιούμορ για να τονίσω ότι θεωρώ λάθος που η Sony κυκλοφορεί νέες ναυαρχίδες κάθε 6 μήνες. Οι λοιπές ενστάσεις μου για την σειρά Z αφορούν τον σχεδιασμό (να δούμε κάτι νέο?) και το UI της Sony.

 

Κοινά λάθη στις ναυαρχίδες

Κάποια ακόμα "θέλω" που είναι κοινά για όλες τις παραπάνω συσκευές: Ουσιαστική βελτίωση της αυτονομίας, η "ελάχιστη" χωρητικότητα να είναι τα 32GB (να ξεχάσουμε τις ναυαρχίδες των 16GB παρακαλώ), ξεκλειδώσιμους bootloaders (και φυσικά όχι knox σε bootloader ως αφορμή να ακυρώνουμε εγγυήσεις, ή π.χ. σβήσιμο των DRM Keys), αλλά και σωστότερη τιμολόγηση (η πρώτη επίσημη τιμή των συσκευών να είναι στα 600-, όχι στα 700+).

Galaxy S6 vs HTC One M9 vs Xperia Z4

aByte