Η καλύτερη Android συσκευή του 2014, LG G3

Android Champions League 2014

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το GreeceAndroid διοργάνωσε το διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης Android συσκευής του έτους.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας και θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που «αγκαλιάσατε» αυτή την προσπάθεια και δεσμευόμαστε για την επανάληψή του και την επόμενη χρονιά.

Η LG έκανε το “back to back”, καθώς μετά το LG G2 το 2013, ήρθε η σειρά του LG G3 να ανέβει στο θρόνο του GreeceAndroid, όπου με τις δικές σας ψήφους το ανακηρύξατε ως το καλύτερο Smartphone για το 2014.

Έχοντας να ανταγωνιστεί από την πρώτη στιγμή μεγαθήρια, όπως το Sony Xperia Z3, το Samsung Galaxy Note Edge, το HTC One M8, το Samsung Galaxy Alpha, τον προκάτοχό του αλλά και το Samsung Galaxy Note 4, έφτασε στον τελικό όπου επικράτησε του Motorola Nexus 6 με διαφορά μισή εκατοντάδα ψήφων, σε σύνολο 463. (256-207)

Την τετράδα των καλύτερων Smartphones για το 2014 συμπληρώνουν το Motorola Nexus 6 ως δεύτερο, το Samsung Galaxy Note 4 ως τρίτο και το LG G2 ως τέταρτο, το οποίο έκανε μια εξαιρετική πορεία φτάνοντας μέχρι το μικρό τελικό. Υπενθυμίζουμε πως η μόνη συσκευή του 2013 η οποία συμμετείχε στο διαγωνισμό μας, ήταν το LG G2 λόγω του ότι κατέκτησε τον περσινό τίτλο, έτσι λοιπόν και του χρόνου το LG G3 θα συμμετάσχει ξανά στο διαγωνισμό.

Android Champions League 2014

Σχετικά με το διαγωνισμό, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε και να διευκρινίσουμε τις θέσεις μας απέναντι σε μερικά ιδιαίτερα άσχημα φαινόμενα τα οποία παρατηρήθηκαν. Αρχικά, ο συγκεκριμένος διαγωνισμός γίνεται για να δούμε τις προτιμήσεις των επισκεπτών μας, επομένως κάθε συσκευή που κερδίζει ή χάνει σε κάθε αναμέτρηση, είναι επειδή εσείς ψηφίζετε. Αποδείξαμε και πέρυσι ότι προστατεύουμε τις προτιμήσεις σας, όταν κάποις προσπάθησαν να "παραποιήσουν" το αποτέλεσμα, ψηφίζοντας ~100 φορές μία συσκευή μέσα σε λίγα λεπτά, παρακάμπτοντας τον τότε μηχανισμό ασφαλείας του polar.

Στην αρχή κάθε διαγωνισμού καταγράφουμε όλες τις συσκευές οι οποίες συμμετέχουν, άρα το γεγονός ότι στον τελικό, στον ημιτελικό, στους προημιτελικούς κ.ο.κ. δεν υπήρχαν συσκευές όπως το Sony Xperia Z3 (για το οποίο υπήρξαν διαμαρτυρίες), είναι επειδή αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο, βάσει των δικών σας ψήφων. Να τονίσω ότι τα διαγωνιζόμενα ζευγάρια στην πρώτη φάση του διαγωνισμού μπήκαν με την σκέψη να δούμε ενδιαφέρουσες "μάχες", μεταξύ "κοντινών/ισάξιων/αντίστοιχων" συσκευών.

Με βάσει τις δύο παραπάνω αναφορές, αλλά κυρίως σχετικά με τα φαινόμενα «Fanboyισμού», μας χαροποιεί ιδιαίτερα που φέτος δεν παρατηρήθηκαν στο ελάχιστο αυτά τα φαινόμενα, επομένως δε χρειάζεται να αναφερθούμε περισσότερο σε αυτά.

Φυσικά, λαμβάνουμε υπόψιν τις παρατηρήσεις σας με μοναδικό σκοπό να γίνουμε ακόμα καλύτεροι στην πορεία. Προτού διοργανώσουμε το φετινό διαγωνισμό, φροντίσαμε να διορθώσουμε τα «κακώς κείμενα» του προηγούμενου, όπως το ότι επιλέξαμε να μη συμπεριλάβουμε συσκευές που δεν ήρθαν επισήμως στη χώρα μας. Φέτος συμπεριλάβαμε 24 συσκευές, εκ των οποίων οι 22 ήταν ναυαρχίδες και οι άλλες 2 ήταν οι «μικρές» αλλά ιδιαίτερα αγαπητές HTC One Mini 2 και Motorola Moto G 2014. Επίσης με την αναβάθμιση του Polar μπορούσαμε να εξασφαλισουμε σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό το ότι κάθε ένας θα ψηφίσει μόνο μία φορά.

Σας ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά για τη συμμετοχή σας και ευχόμαστε του χρόνου να φτιάξουμε ένα ακόμα μεγαλύτερο διαγωνισμό, με περισσότερες συσκευές και ακόμα πιο δυνατές μονομαχίες.

Android Champions League 2014

aByte