Ανακοινώθηκε Samsung Galaxy Note 4 με Snapdragon 810

Galaxy Note 4 Snapdragon 810

Η Samsung ανακοίνωσε ένα νέο variant του Galaxy Note 4, αυτή την φορά με τον πανίσχυρο Snapdragon 810 στο εσωτερικό του.

Πάμε όμως να δούμε λεπτομέριες για την συσκευή, την διαθεσιμότητά της, μαζί φυσικά και με τα απαραίτητα συμπεράσματα.

Το Galaxy Note 4 κυκλοφορεί σε δύο βασικές "εκδόσεις", μία με τον τετραπύρηνο Snapdragon 805 και μία με τον οκταπύρηνο Exynos 5433. Η "νέα" έκδοση με τον Snapdragon 810 είναι και αυτή οκταπύρηνη, με τέσσερις πυρήνες A57 για τις απαιτητικές ενέργειες και τέσσερις A53 για εξοικονόμηση ενέργειας. Η GPU στο συγκεκριμένο SoC είναι η Adreno 430.

Φυσικά, όντας κλασσική Samsung, η συσκευή θα είναι διαθέσιμη μόνο για την αγορά της Κορέας. Και τότε Γιάννη γιατί έγραψες ένα άρθρο που δεν μας αφορά καθόλου; Κι όμως, μας αφορά, μιας και έχει ενδιαφέρον να δούμε κάποιες προεκτάσεις του θέματος.

Αρχικά, με την συσκευή να αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο στην Κορέα, δίνεται τέλος στην φημολογία ότι ο Snapdragon 810 θα καθυστερήσει και ότι υπάρχουν προβλήματα στην παραγωγή του. Το οποίο συνεπάγεται ότι πιθανότατα θα δούμε και λοιπές συσκευές με Snapdragon 810 τον Ιανουάριο στην CES 2015. Επίσης συνεπάγεται ότι μάλλον το συγκεκριμένο SoC θα βρεθεί στο Galaxy S6 (ή ακόμα και στο Xperia Z4?).

Αναμένουμε.

Galaxy Note 4 Snapdragon 810

Via

Πηγή

aByte