RAR, έφτασε στο Android εντελώς δωρεάν

Android RAR app

Θέλετε να στείλετε πολλά αρχεία μαζί, μικραίνοντας το συνολικό τους μέγεθος, κρατώντας παράλληλα και την δομή των φακέλων; Κανένα πρόβλημα, κάντα ένα .rar και στείλτα!

Η εταιρεία που μας έδωσε το winRAR στον χώρο των υπολογιστών, κυκλοφόρησε και την αντίστοιχη εφαρμογή σε Android εντελώς δωρεάν.

Πλέον μέσω της Android συσκευής μας μπορούμε να δημιουργήσουμε .rar archives από το κινητό μας, το οποίο "εξ' αιτίας" του propriatary file format δεν ήταν δυνατόν να γίνει από ανεπίσημη εφαρμογή.

Και φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα αποσυμπίεσης .rar αρχείων (το οποίο επιτρεπόταν και γινόταν ήδη και από άλλες εφαρμογές), αλλά και άλλων γνωστών file formats συμπίεσης (ZIP, TAR, GZ, BZ2, XZ, 7z, ISO, ARJ).

Η εφαρμογή είναι καλογραμμένη και ακολουθεί τα guidelines της Google όσον αφορά την σχεδίασή της.

Έχει ενδιαφέρον ότι αν και το WinRAR είναι επί πληρωμή*, η Android εφαρμογή της εταιρείας είναι εντελώς δωρεάν, χωρίς IAP ή διαφημίσεις.

Οκ, έβαλα το αστεράκι πάνω καθότι είμαι αρκετά σίγουρος ότι χρησιμοποιούσα επί χρόνια μία "trial λίγων ημερών" του WinRAR, στο οποίο αν και είχε λήξει ο χρόνος του trial, συνέχιζε να λειτουργεί κανονικότατα.

Όπως και να έχει, είναι σημαντικό ότι ένας ακόμα μεγάλος "τίτλος" έφτασε (πάλι πρώτα, ίσως και αποκλειστικά) στο Android, δίνοντάς μας κάποια χρηστικότητα (δημιουργίας .rar αρχείων) που δεν είχαμε πριν, εντελώς δωρεάν!

  • android-rar-1
  • android-rar-2
  • android-rar-3
  • android-rar-4

Download RAR

aByte