Το Gmail στο Android αναβαθμίζεται στην έκδοση 4.8

Gmail for Android Updated apk

Όπως κάθε βδομάδα έτσι και τώρα, η Google δίνει σε όλες τις Android συσκευές κάποια νέα χαρακτηριστικά και αλλαγές, μέσω αναβαθμίσεων των gApps.

Το Gmail λοιπόν φτάνει στην έκδοση 4.8, με αλλαγές στο UI αλλά και στην χρηστικότητα της εφαρμογής.

Αρχικά το pull to refresh εμφανίζει την νέα μπάρα φόρτωσης που έχουμε δει σε άλλες εφαρμογές της Google (αυτή που αλλάζει χρώματα όσο γίνεται το refresh).

Στα screenshots η "παλιά" έκδοση είναι στα αριστερά, ενώ η νέα στα δεξιά

Gmail for Android loading barGmail for Android loading bar

Επίσης το κακόγουστο "no conversations" που εμφανιζόταν σε άδειους φακέλους ή αναζητήσεις χωρίς αποτελέσματα, αντικαταστάθηκε από "κατανοητά" μηνύματα, συνοδευόμενο από αντίστοιχα εικονίδια.

Gmail for Android foldersGmail for Android foldersGmail for Android foldersGmail for Android folders

Οι επιλογές Settings, Send Feedback και Help, αφαιρέθηκαν από το "Overflow Menu", και τοποθετήθηκαν στην πλαϊνή μπάρα, κάνοντας και την εφαρμογή του Gmail να συμβαδίζει με τα λοιπά gApps.

Gmail for Android Slide BarGmail for Android Slide BarGmail for Android Slide BarGmail for Android Slide Bar

Μιλώντας για την πλαϊνή μπάρα, πλέον οι λογαριασμοί Gmail που έχουμε εμφανίζουν και την εικόνα προφίλ μας αλλά και το όνομά μας, στο εκάστοτε account.

Gmail for Android Slide Bar Gmail for Android Slide Bar

Κάποιες λοιπές αλλαγές περιλαμβάνουν ευκολότερη (απευθείας) εκτύπωση συνημμένων αρχείων σε WiFi Printer ή αποθήκευσή τους στο Google Drive, αλλά και δυνατότητα να δούμε γιατί κάποιο e-mail έχει χαρακτηριστεί ως Spam.

Τέλος, κάποια bugs σχετικά με φόρτωση εικόνων διορθώθηκαν.

Μπορείτε λοιπόν είτε να περιμένετε η αναβάθμιση του Gmail να εμφανιστεί στο Google Play (όπως πάντα μπορεί να πάρει 2-3 μέρες), είτε να κάνετε Sideload το .apk που δίνεται παρακάτω.

Gmail for Android about Gmail for Android about

Download Gmail v4.8 apk

Πηγή Πηγή 2

aByte