Google Handwriting - Το "πραγματικό" πληκτρολόγιο

handwriting

Σου φαίνεται περίπλοκο ή βαρετό να γράφεις στο qwerty πληκτρολόγιο σου ενώ προτιμάς να γράφεις με το χέρι?

Η Google φαίνεται πως έχει και πάλι τη λύση αφού με την αντίστοιχη υλοποίηση της, δίνει τη δικιά της διάσταση στην χειρόγραφη είσοδο κειμένου στο Android!

Έχουμε ενδιαφερθεί και στο παρελθόν για τα πληκτρολόγια στο Android έχοντας μάλιστα φτιάξει και μια δική μας υλοποίηση, αλλά σίγουρα θα μας ενδιέφερε ένα πληκτρολόγιο με χειρόγραφη εισαγωγή κειμένου. Είδικά αν κάτι τέτοιο είναι προσθήκη στο ήδη εξαιρετικό Google keyboard ως add-on με ότι συνέπεια έχει κάτι τέτοιο για την αναβάθμιση και την αξιοπιστία της εφαρμογής.

Δοκιμάσαμε λοιπόν την εφαρμογή ενεργοποιώντας το Google handwriting Input (με Ελληνικά και Αγγλικά όπως φαίνεται παρακάτω) και έτσι αντικαταστήσαμε το qwerty μας με ένα panel στο οποίο γράφουμε κανονικά σε λογικό για μια κανονική σελίδα μέγεθος, καθώς η εφαρμογή αναλαμβάνεει από μόνη της να scrolαρει αριστερά βοηθώντας το χρήστη να συνεχίσει να γράφει χωρίς να σταματά. Φυσικά το περιεχόμενο του κειμένου μετατρέπεται σε κανονικό κείμενο (με τους τόνους στα Ελληνικά!!!) και εισάγεται κατευθείαν στο πεδίο γραφής.

Άξίζει να αναφέρουμε ότι σε πρώτη φάση είναι αρκετά αξιόπιστο αφού στο 90 % των περιπτώσεων κατάλαβε με ακρίβεια τον γραφικό μας χαρακτήρα, ακόμα και όταν γράφαμε με το δάχτυλο και όχι με πενάκι. Φυσικά με την χρήση stylus, η κατάσταση βελτιώνεται αφού γίνεται εντυπωσιακά χρηστικότερο!

Ακόμα να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη είναι από τις λίγες υλοποιήσεις που χρησιμοποιούνται όχι μόνο σε μια εφαρμογή σημειώσεων αλλά και σε κάθε άλλη εφαρμογή με αποτέλεσμα να αποκτά ακόμα μεγαύτερη χρηστικότητα για τους παραδοσιακούς.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο play store δωρεάν μαζί με το google keyboard και δουλεύει τόσο σε smartphones όσο και σε tablets.

Download Google Handwriting Input .apk

handwritinghandwriting

Πηγή

aByte