LiveBoot από τον Chainfire, logcat και dmesg σε boot animation

LiveBoot Chainfire Android app

Την χρησιμότητα του logcat και του dmesg σίγουρα την ξέρετε, μιας και είναι δύο από τα πιο χρήσιμα εργαλεία για Troubleshooting μίας ROM ή μίας εφαρμογής.

Ο Chainfire διέθεσε την εφαρμογή LiveBoot στο Google Play, που επιτρέπει να βλέπουμε τα παραπάνω logs σε πραγματικό χρόνο κατά το boot της συσκευής μας.

Η λογική της εφαρμογής είναι η αντικατάσταση του εργοστασιακού boot animation με το output του logcat (ή και του dmesg). Γιατί να έχετε ένα όμορφο bootanimation, ενώ μπορείτε να έχετε ένα χρήσιμο bootanimation;

Αν για οποιονδήποτε λόγο η τάδε ROM που έχετε εγκαταστήσει δεν bootάρει, θα έχετε άμεσα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το Troubleshooting στην οθόνη σας, χωρίς καν να χρειαστεί να μπείτε Recovery και να τραβήξετε από εκεί το last_kmsg κτλ.

Το καλύτερο κομμάτι της εφαρμογής είναι που επιτρέπει να "αναβαθμίσετε" στην Pro έκδοση (για να παίζει σε Transparent και το εργοστασιακό bootanimation) μέσω in-app αγοράς, αλλά παράλληλα επιτρέπει να το κάνετε και χωρίς να πληρώσετε τίποτα από σχετική επιλογή στις ρυθμίσεις. Δηλαδή στην ουσία η αγορά της "Pro" έκδοσης λειτουργεί ως Donate για υποστήριξη του project.

Το LiveBoot απαιτεί (προφανώς) να έχουμε κάνει Root, να τρέχουμε Android 4.3+, αλλά και να έχουμε εγκατεστημένο το SuperSU 2.4.0 ή νεότερο.

Download LiveBoot

LiveBoot Chainfire Android app LiveBoot Chainfire Android app LiveBoot Chainfire Android app

aByte