Η ψηφιακή βοηθός της Microsoft, η Cortana, έφτασε στο Android

Android Cortana apk Download

Η Cortana, η ψηφιακή βοηθός της Microsoft, ήταν πρόσφατα διαθέσιμη μόνο για Smartphones με Windows Phone.

Κι όμως, απ ότι φαίνεται βαρέθηκε την αποκλειστική σχέση και είναι διατεθειμένη να παίξει σε διπλό ταμπλό φλερτάροντας με το Android.

Θα μπορούσα να αναλύσω τους λόγους που θεωρώ την υλοποίηση του Google Now μακράν καλύτερη από όλους τους "ψηφιακούς βοηθούς". Παρ' όλα αυτά η δυνατότητα επιλογής είναι κάτι που αναγνωρίζω ότι πρέπει να υπάρχει, οπότε το ότι πλέον έχουμε και Cortana στο Android μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί. Συν τοις άλλοις ίσως αυτό βοηθήσει τους χρήστες Windows Phone να έρθουν στο Android έχοντας κάποια κοινή βάση όσον αφορά την χρηστικότητα.

Η εφαρμογή απ' ότι φαίνεται είναι ακόμα σε στάδιο Beta και διέρρευσε στο κοινό μάλλον νωρίτερα από ότι σκόπευε να την διαθέσει η MS. Κατά την πρώτη εκκίνηση θα ερωτηθείτε το όνομά σας, αλλά και να κάνετε login με κάποιο Microsoft account (well, ή να φτιάξετε ένα).

Κατά τα άλλα οι ερωτήσεις στην Cortana περιλαμβάνουν τις περισσότερες καθημερινές ενέργειες, όπως το να ψάξουμε (και να οδηγηθούμε) σε τοποθεσίες, να ορίσουμε υπενθυμίσεις, να μάθουμε τον καιρό, να πραγματοποιήσουμε κλήσεις, να στείλουμε μηνύματα, αλλά και να μάθουμε γενικότερα πληροφορίες που μας ενδιαφέρουν.

Προσωπικά έπαιξα περίπου μισή ώρα με την Cortana, μέχρι που την βαρέθηκα. Φυσικά και θα της δώσω και μία δεύτερη ευκαιρία κατά το επίσημο λανσάρισμα, αλλά μέχρι τότε θα μείνω με την βοηθό της Google. Μου προσφέρει πολλά περισσότερα στην σχέση μας. Wait, what?

Όσοι θέλετε λίγο να παραστρατήσετε από τον δρόμο του Google Now, κατεβάστε το apk από το link που δίνεται παρακάτω και κάντε το sideload στην συσκευή σας.

Download Cortana (BETA) για Android

Android Cortana apk DownloadAndroid Cortana apk DownloadAndroid Cortana apk Download

aByte