Η Microsoft δείχνει την αγάπη της για το Android με τις εφαρμογές της

Microsoft Android Apps

Σταμάτησα στο 71 να μετράω Android εφαρμογές της Microsoft στον βασικό της λογαριασμό , με την αριθμό να αυξάνεται και άλλο αν συμπεριλάβουμε και λοιπά accounts της (όπως του Skype ή του MS Tag ) ή τυχόν εφαρμογές της στο Beta Program (όπως ήταν η Cortana, ο Arrow κτλ) ή και λοιπά prototype apps.

Συνεπώς δεν μας φαίνεται παράξενο που η ίδια η Microsoft θεώρησε λογικό "να φτιάξει άλλη μία Android εφαρμογή", που να έχει συγκεντρωμένες όλες τις Android εφαρμογές της!

Το έμπρακτο ενδιαφέρον της εταιρείας για το Android δεν σταματά όμως στο να φτιάχνει νέες εφαρμογές. Περιλαμβάνει και το να αναβαθμίζει τακτικά τις ήδη υπάρχουσες. Το οποίο κάνει φανερό ότι σκοπός είναι να σε "κερδίσουν" τελικά ως χρήστη.

Θα σας ομολογήσω ότι περνάει από το μυαλό μου το τι θα μπορούσε να είχε πετύχει η Microsoft στα Windows Phone αν δεν αφιέρωνε όλες αυτές τις εργατοώρες για να αναπτύσσει (και να συντηρεί/αναβαθμίζει) το σύνολο των εφαρμογών αυτών στο Android. Κέρδισε όμως τίποτα ως εταιρεία; Κάποιο μεγάλο userbase ίσως;

Εμένα προσωπικά οι εφαρμογές της Microsoft στο Android δεν με έχουν κερδίσει. Τελικά ούτε άλλαξα τον Google Now Launcher μου με τον Arrow, ούτε το Google Now με την Cortana, ούτε το Newstand (ή λοιπές εφαρμογές ενημέρωσης) με κάποια από τις επιλογές της MS. Βασικά μόνο τα Word και Excel έχω να βρίσκονται εγκατεστημένα παράλληλα με τα Docs και Sheets και τα χρησιμοποιώ περιστασιακά. Επίσης δεν άλλαξα το Gmail μου σε .. Outlook, ούτε το Google Drive (και το Dropbox) μου σε OneDrive. Και ειδικά για να αλλάξω τις υπηρεσίες που χρησιμοποιώ αγαπητή Microsoft, θα πρέπει να μου δώσεις κίνητρο να το κάνω. Το να μου φέρεις απλά μία εφαρμογή, δεν αρκεί. Και εξηγούμαι:

Θα γυρίσω λίγο τον χρόνο πίσω στο 2004, όταν στο e-mail μας είχαμε μόνο ~2MB χώρου. Και έρχεται η Google και σου δίνει 1GB χώρου στο Gmail σου. Και attachments μέχρι 25MB. Και λειτουργική αναζήτηση. Και spam-filter που λειτουργεί σωστά. Δεν μου πήρε πολύ χρόνο να πετάξω το hotmail μου στα σκουπίδια, και να χρησιμοποιήσω μία "καλύτερη" υπηρεσία.

Και εδώ έρχεται το point που θέλω να περάσω, το οποίο υποθέτω ισχύει για τους περισσότερους από εμάς: Για να κερδίσεις χρήστες στις εφαρμογές σου πρέπει να προσφέρεις κάτι καλύτερο απ' ότι ο ανταγωνισμός. Και μέχρι τώρα η MS δεν βλέπω να το κάνει.

Φυσικά το παραπάνω είναι στην κρίσης σας. Όσοι θέλετε να δείτε τι προσφέρει η Microsoft στον χώρο του Android επισκεφτείτε τα παρακάτω Download links.

Microsoft Android Apps

Microsoft App Manager

Microsoft Android Apps

Microsoft (Skype) Apps

Microsoft Tag App

aByte