Οι εντολές του Google Now μεταφέρονται και στα PC

google-now-orders

Μόδα έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό οι (φωνητικές) εντολές στα smartphones-tablets μας.

Η Google το πάει ένα βήμα παραπέρα φέρνοντας τη λειτουργικότητα του google now στα PCs μας και συγκεκριμένα που αλλού, στο Chrome!

Έχουμε δει πολλές φορές και στο παρελθόν τη Google να ενσωματώνει εφαρμογές-λειτουργίες του Android στο chrome for desktop σε μια προσπάθεια ενοποίησης όλων των λειτουργικών της. Τώρα πλέον γνωστές λειτουργίες του google now που συνήθως χρησιμοποιούμε στο smartphone μας όπως το να ενεργοποιήσουμε ένα ξυπνητήρι ή να κρατήσουμε μια σημείωση είναι πλέον διαθέσιμες και στους υπολογιστές μας.

Προσωπικά είμαι άνθρωπος που αν δεν σημείωσω ένα task δεν πρόκειται ποτέ να το θυμηθώ! Τώρα πλέον με τα notes της Google υπάρχει τρόπος να συγχρονίζονται τα tasks μου μεταξύ smartphone και υπολογιστή. Χρησιμοποιόντας λοιπόν το pc και γράφοντας στο Google "note to self," ή "send a note." ανοίγει αυτόματα μια καρτέλα του google now στην οποία συμπληρώνεις το περιεχόμενο της σημείωσης καθώς και την Android συσκευή με την οποία θες να αλληλεπιδράσει το chrome. Πατώντας αποθήκευση, εμφανίζεται ενα notification στην επιλεγμένη συσκευή (για εμένα nexus 5) με τη σημείωση δίνοντας σου τη δυνατότητα είτε να αντιγράψεις το περιεχόμενο του note είτε να την αποθηκεύσεις απευθείας.

google-now-ordersgoogle-now-orders

Φυσικά είναι εφικτή και η ρύθμιση ξυπνητήριου μέσω του pc αφού γράφοντας στο search "set an alarm," ,ανοίγει και πάλι μια καρτέλα στην οποια ρυθμίζεις το ξυπνητήρι του κινητού ασύρματα. Μετά το συγχρονισμό δεν εμφανίζεται μεν notification, ενεργοποιείται όμως αυτόματα το ξυπνητήρι και το εικονίδιο του εμφανίζεται στην status bar της επιλεγμένης συσκευής.

google-now-ordersgoogle-now-orders

Πρός το παρόν οι συγκεκριμένες εντολές είναι διαθέσιμες μόνο στην Αμερική αλλά γράφοντας στο search "add &gl=us" και ακολουθώντας τις οδηγίες, μπορείτε και εσείς να χρησιμοποιήσετε αυτές τις νέες δυνατότητες του Chrome και πολλές ακόμα όπως το find my phone! Προσωπικά, μου αρέσει αυτή η προσπάθεια συγχώνευσης των λειτουργικών Chrome OS και Android αφού αυξάνεται κατακόρυφα η χρηστικότητα και οι δυνατότητες επικοινωνίας-συγχρονισμού μεταξύ των συσκευων μου.

Πηγή

aByte