Το Google Search app στο πρόγραμμα Beta της Google

Google App

Το Google Search App είναι μία από τις πιο βασικές εφαρμογές στο Android μιας και στην ουσία περιλαμβάνει τον Launcher και το Google Now/Now on Tap-.

Η συγκεκριμένη εφαρμογη ενσωματώθηκε στο πρόγραμμα Beta της Google, το οποίο σημαίνει ότι μπορούμε μία ακόμα φορά να ικανοποιήσουμε την παραξενιά μας να κάνουμε πειραματόζωα τις συσκευές μας.

Ας βάλουμε όμως μία μικρή παρένθεση: Οι αναβαθμίσεις στο Android λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο από ότι σε άλλες πλατφόρμες. Σχεδόν όλες οι εφαρμογές συστήματος -και ορισμένοι ακόμα μηχανισμοί του λειτουργικού- αναβαθμίζονται ανεξάρτητα σε όλες τις συσκευές μέσω του Google Play. Θέλει λοιπόν η Google να προσθέσει κάποια δυνατότητα, ή να διορθώσει κάποιο bug σε κάποια εφαρμογή συστήματος; Μπορεί να το κάνει χωρίς να μεσολαβήσει ο εκάστοτε κατασκευαστής συσκευών.

Ο Chrome, το Gmail, το Search (Google Now/Now on Tap), το Ημερολόγιο, το Ρολόι, το Drive, το Keep, το Πληκτρολόγιο, το Text-to-Speech, το Newsstand, το Music, το Movies & TV, τα Play Games, τα Docs/Sheets/Slides, το Talkback, το G+, το Messenger, το YouTube, το Hangouts, τα Maps, το Cloud Print, η κάμερα, το Fit, τα Photos, τα Play Books, το News & Weather μέχρι και το ίδιο το Google Play αναβαθμίζονται ανεξάρτητα σε όλες τις συσκευές.

Η λίστα φυσικά δεν τελειώνει εκεί, μιας και μηχανισμοί που προσφέρουν APIs όπως τα Play Services, ή π.χ και το WebView που εκμεταλλεύονται άλλες εφαρμογές, ανήκουν και αυτά στην παραπάνω κατηγορία.

Google App

Γυρίζοντας όμως στο θέμα μας, η Google έδωσε (και θα δίνει) στο Beta Channel της αναβαθμίσεις στο Search app (το οποίο στην ουσία περιέχει τον Google Now Launcher και το Google Now). Έτσι όσοι είναι διατεθειμένοι να "ρισκάρουν" μέρος της σταθερότητας για να έχουν πάντα πρώτοι τα τελευταία features μπορούν να το κάνουν.

Σε περίπτωση λοιπόν που σας αρέσει να ζείτε επικίνδυνα, το Testing Link δίνεται παρακάτω. Αφού πατήσετε το "Become a Tester" θα εμφανιστεί αναβάθμιση για το Search στο Google Play στην συσκευή σας. Ανά πάσα στιγμή -φυσικά- μπορείτε να επιλέξετε το Leave the Program για να γίνετε και πάλι κοινός θνητός.

Ένα τελευταίο -πάλι ελαφρώς άσχετο- point: Θα έπρεπε κάπου συγκεντρωμένα να υπάρχουν όλα τα Testing Links από προγράμματα που έχουμε δηλώσει ότι συμμετέχουμε.

Google Search Testing

Google Search Download

Google App

aByte