Τα Google Maps αναβαθμίζονται στην έκδοση 9.0 με Material Design

Google Maps 5.0 Material Design

Η Google αναβαθμίζει όλες τις εφαρμογές της με Material Design σχεδιασμό, αλλά και επιπλέον δυνατότητες χάρη στην έλευση του Android 5.0 Lollipop.

Τα Google Maps δεν αποτελούν εξαίρεση και η έκδοση 9.0 προσφέρει άψογο οπτικό (αλλά και λειτουργικό) αποτέλεσμα.

Η αλήθεια είναι ότι και πριν κυκλοφορήσει η αναβάθμιση της εφαρμογής, γνωρίζαμε περίπου πώς θα είναι από σχετικό blog post της Google που θα βρείτε στο σχετικό link στο τέλος του άρθρου.

Γενικότερα μπορεί κάποιες προσθήκες να αφορούν μόνο τις Η.Π.Α., αλλά ακόμα και μόνο οι αλλαγές στο UI την κάνουν αισθητά καλύτερη.

Υπάρχουν εφαρμογές της Google που δεν έχουν αναβαθμιστεί, οπότε ακόμα δεν ακολουθούν τα Guidelines του Material Design, π.χ. YouTube, Keep, Drive κτλ. Ελπίζουμε σύνομα να μπουν και αυτές στον σωστό Material δρόμο.

Φυσικά μπορείτε να περιμένετε να εμφανιστεί η αναβάθμιση στο Google Play η οποία γίνεται σταδιακά. Είμαι όμως σίγουρος ότι δεν θα περιμένετε, αλλά θα κατεβάσετε το .apk και θα το κάνετε sideload.

Μιας και συχνά με ρωτάτε, το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις. Επίσης -όπως όλα τα αντίστοιχα apks εφαρμογών της Google που linkάρουμε, έτσι και το συγκεκριμένο- περιέχει το signature της Google, το οποίο εγγυάται την ασφάλειά του και ότι δεν έχει "πειραχθεί" με οποιονδήποτε τρόπο από τρίτους. Όσοι τρέχετε Android 4.3+ στις συσκευές σας, το download link είναι για εσάς.

Download Google Maps 9.0 apk

Google Maps 5.0 Material Design

Σχετικό link

aByte