Τα Google Play Services αναβαθμίζονται στην έκδοση 5.0 με νέα APIs

Google Play Services 5.0

Τα Google Play Services αποτελούν τον τρόπο με τον οποίο η Google αναβαθμίζει όλες τις Android συσκευές με νέα χαρακτηριστικά, διορθώσεις ασφαλείας, αλλά -κυρίως- νέα APIs για τους developers.

Η τελευταία αναβάθμισή τους στην έκδοση 5.0, έρχεται μαζί με την ανακοίνωση της νέας έκδοσης του Android στην έκδοση "L".

Έχει ενδιαφέρον ότι το 93% των χρηστών Android συσκευών τρέχουν την τελευταία έκδοση του Framework αυτού.

Όπως έχουμε ξαναπεί τα Google Play Services αλλά και τα ανεξάρτητα Updates των εφαρμογών συστήματος μέσω του Google Play, κάνουν ανακριβή την σύγκριση των αναβαθμίσεων του Android με άλλα mobile λειτουργικά.

Google Play Services 5.0

Η τελευταία αυτή αναβάθμιση προσφέρει νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας των κινητών/tablets με συσκευές που τρέχουν Android Wear, αλλά και προσθήκες σε Drive, Wallet, Ads και Analytics.

Η σημαντικότερη όμως αλλαγή θεωρώ ότι είναι το "Dynamic Security Provider" το οποίο παρέχει τρόπο για να δίνονται διορθώσεις ασφαλείας σε όλες τις Android συσκευές άμεσα, χωρίς να υπάρχει εξάρτηση από τους διάφορους κατασκευαστές.

Όπως πάντα, το Update γίνεται σταδιακά, και πραγματοποιείται αυτόματα στο παρασκήνιο. Φυσικά οι ανυπόμονοι μπορούν να κάνουν Sideload το .apk που δίνεται παρακάτω.

Download Google Play Services 5.0.77 .apk

Google Play Services 5.0 Google Play Services 5.0

Σχετικό Link Πηγή

aByte