Αναβίωση του Google Developer Group στην Αθήνα

Google Developer Group

Ξεκινάμε λοιπόν μια προσπάθεια - ο γράφων μαζί με την ομάδα του GreeceAndroid και ειδικότερα τον Chief Editor, Γιάννη Δόγα- να αναλάβουμε την οργάνωση συχνών event κάτω από την ομπρέλα του GDG Athens ώστε να είμαστε πλέον με Active Status στην κεντρική σελίδα των GDG παγκοσμίως!

Τι είναι το GDG;

Τα GDG είναι οργανωμένες ομάδες (group) ανά πόλη, σε παγκόσμια κλίμακα, τα οποία ασχολούνται με τεχνολογίες της Google όπως λέει και το όνομά τους, Google Developers Group.

Όπως και σε πολλές άλλες πόλεις του εξωτερικού έτσι και στην Ελλάδα έχουμε την τύχη και τιμή να έχουμε 2 GDG! Το ένα στην Αθήνα και το άλλο στη Θεσσαλονίκη.

  • google-developer

Μερικά λόγια για τα Ελληνικά GDG

Το GDG Θεσσαλονίκης έχει κάνει πολύ καλή δουλειά μέχρι στιγμής (βλ. GDG Thess Playground, GDG Thess DevFest) με αποκορύφωμα το DevFest που θα διοργανώσει τον Νοέμβριο! Το αντίστοιχο της Αθήνας πήγαινε και αυτό πολύ καλά μέχρι τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, όπου για επαγγελματικούς λόγους, ο organizer “αναγκάστηκε” να αφήσει την οργάνωση του GDG.

Έγινε κάποια προσπάθεια από τους νέους οργανωτές του GDG Athens και στις 25 Σεπτέμβρη είχαμε την διοργάνωση ενός event, στο οποίο μίλησε ο Ido Green - Developer Advocate στην Google- για ΗTML5 και WebApps και στη συνέχεια μας μίλησε για το App Engine και το Cloud Storage της Google και τις τεράστιες δυνατότητες που έχουν αυτά τα 2 εργαλεία!

  • gdg

Σε ποιούς απευθύνεται το GDG;

Το GDG Athens απευθύνεται σε όλους τους Αθηναίους που είναι “παθιασμένοι” με τις τεχνολογίες της Google, έχουν διάθεση να μάθουν και πάνω από όλα ομαδικό πνεύμα και όρεξη για δουλειά σε μελλοντικά Workshops που θα οργανωθούν. Δεν χρειάζεται να έχετε κάποια γνώση προγραμματισμού ή να είστε developers ή να ξέρετε τι είναι η Google! Σας αρέσει η τεχνολογία; Ελάτε και θα σας μάθουμε όσα περισσότερα μπορούμε για τις τεχνολογίες της Google και τις δυνατότητες τους :)

  • google

Τι θέματα θα μας απασχολήσουν;

Το σύνολο των θεμάτων που θα μας απασχολήσουν, έχουν σαν κέντρο τις τεχνολογίες της Google, αλλά θα κινηθούμε σε όλες τις πλατφόρμες που μπορούμε (η Google έχει χρήσιμα εργαλεία για όλες!) Άρα, είτε σας αρέσει το Android, είτε σας αρέσει το iOS, είτε σας αρέσουν οι Web εφαρμογές, είτε ενδιαφέρεστε πάρα πολύ για το Cloud Computing, ελάτε στο αντίστοιχο Event μας και να είστε σίγουροι ότι θα φύγετε έστω και λίγο περισσότερο ενημερωμένοι και ικανοί να λειτουργήσετε αυτές τις τεχνολογίες.

  • android

Είμαι μέσα! Αλλά πότε;

Τα Events θα ξεκινήσουν σύντομα και θα υπάρξει ενημέρωση στα κάθε Social Media, αλλά και εδώ στο site :)

Όσοι πιστοί προσέλθετε :)

Y.Γ.: Όποιοι συνάδελφοι developers ενδιαφέρονται να κάνουν και παρουσιάσεις ενημερώστε το GreeceAndroid.gr μέσω του πεδίου Επικοινωνία.

Παύλος-Πέτρος Τουρνάρης

Google Developer Group

aByte