Η Apple με το QuickType αντιγράφει όλα τα Android πληκτρολόγια

iOS 8 Apple QuickType

Για μία ακόμα φορά, το iOS 8 αποδεικνύει πόσο πίσω είναι το Mobile λειτουργικό της Apple σε σχέση με τον ανταγωνισμό, το οποίο θα θίξω αρχίζοντας με το QuickType.

Η Apple παρουσίασε το QuickType ως κάτι καινοτόμο και σπουδαίο (εδώ του έδωσε και δικό του όνομα), ενώ στην ουσία απλά "αντιγράφει" ένα χαρακτηριστικό που έχουν όλα (?!) τα Android πληκτρολόγια εδώ και πολλά χρόνια.

Ενώ λοιπόν πληκτρολογούμε, θα εμφανίζονται προτάσεις με τις επόμενες λέξεις που πιθανόν θέλουμε να γράψουμε.

Όπως δηλαδή κάνει το προεγκατεστημένο πληκτρολόγιο της Google σε όλες τις Android συσκευές εδώ και 3 (πιθανότατα και περισσότερα) χρόνια, αλλά και όλα τα γνωστά πληκτρολόγια στο Google Play (Swype, Swiftkey κτλ).

iOS 8 Apple QuickType

Δεν λέω, πολύ καλά κάνει η Apple και επιτέλους ενσωμάτωσε ένα χαρακτηριστικό που εμείς χαιρόμαστε εδώ και πολλά χρόνια, η ένστασή μου είναι ο τρόπος που το παρουσιάζει ως κάτι καινοτόμο, διαφορετικό, και εκπληκτικό "που μόνο η Apple μπορεί να κάνει".

Ετοιμάζομαι από αύριο να διαβάζω ατάκες του στυλ "Apple reinvented typing" και το οποίο δυστυχώς υπάρχει μερίδα τεχνολογικά αδαούς κόσμου που θα το πιστέψει.

Ένα τελευταίο point πριν κλείσω, η Apple επίσης έδωσε APIs για developers ώστε να φτιάξουν δικά τους πληκτρολόγια. Ναι, όπως στο Android γίνεται από την 1η στιγμή εδώ και 6(?) χρόνια. Πάλι το παρουσίασε ως κάτι εκπληκτικό. Κρίμα.

iOS 8 Apple QuickType

Πηγή Screenshots και σχετικό link

aByte