Στατιστικά Android συσκευών (Μάϊος - Ιούνιος 2014)

android statistics june 2014

Κάθε μήνα η Google δίνει στατιστικά κατανομής των διάφορων εκδόσεων του Android, ώστε οι developers να κρίνουμε ποια APIs θα χρησιμοποιήσουμε ώστε να "μεγιστοποιήσουμε" τον αριθμό χρηστών των εφαρμογών μας.

Πάμε να δούμε λοιπόν πώς μεταβλήθηκαν σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Πολύ μεγάλη άνοδο παρουσιάζει η τελευταία έκδοση του Android, το 4.4 KitKat, φτάνοντας στο 13,6% σε σχέση με το 8,5% του προηγούμενου μήνα.

Η άνοδος αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι κυκλοφόρησαν στην αγορά ορισμένες ναυαρχίδες που τρέχουν την τελευταία έκδοση, σε συνδυασμό με ευρύτερη διάθεση αναβαθμίσεων από αρκετούς κατασκευαστές.

Οι εκδόσεις 4.2 και 4.3 Jelly Bean παρουσιάζουν και αυτές "άνοδο", φτάνοντας σε ποσοστά 19,1% και 10,3% αντίστοιχα, εις βάρος του 4.1 Jelly Bean που έπεσε από 33,5% σε 29%.

Το Android 4.0 ICS έπεσε στο 12,3% (σε σχέση με το 13,4% του προηγούμενου μήνα), ενώ το Android 3.2 Honeycomb μας έκανε την χάρη να εξαφανιστεί από τον πίνακα κατανομής ποσοστών, όπου όλους τους προηγούμενους μήνες ήταν καρφωμένο στο 0,1%.

Μεταξύ μας πιθανότατα και η ίδια η Google να θέλει να ξεχάσει το 3.2 Honeycomb, οπότε τώρα που εξαφανίστηκε από τον πίνακα, ας προσποιηθούμε ότι δεν υπήρξε ποτέ.

android honeycomb

Τέλος, Gingerbread και Froyo βρίσκονται σε ποσοστά 14,9 και 0,8% αντίστοιχα.

Οι Developers μπορούν να χρησιμοποιούν APIs του Jelly Bean, έχοντας στην διάθεσή τους το 72% των Android συσκευών που επισκέπτονται το Google Play.

android statistics june 2014

Πηγή

aByte