Στατιστικά Android συσκευών - Δεκέμβριος 2015

Android Statistics December 2015

Πλέον έχουμε δύο πράγματα "στάνταρ" για τις αρχές κάθε μήνα: Την αναβάθμιση με τις τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας και τα νέα στατιστικά κατανομής των εκδόσεων του Android.

Πάμε να δούμε την "πρόοδο" που είχε το Marshmallow, αλλά και την πορεία και των λοιπών εκδόσεων του Android, σε σχέση με τα στατιστικα του προηγούμενου μήνα.

Η τελευταία -ολοκαίνουρια- έκδοση του Android, το 6.0 Marshmallow, βρίσκεται πλέον εγκατεστημένη στο 0,5% των συσκευών, κερδίζοντας 0,2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Κερδισμένο βγαίνει και το 5.Χ Lollipop κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες και τρέχει στο 29,5% των συσκευών.

Αντίθετα, "χάνουν κοινό" (όπως είναι αναμενόμενο) το KitKat και το Jelly Bean, με το πρώτο να κατέχει το 36,6% της "πίτας", ενώ το δεύτερο το 26,9%. Αθροιστικά όλες οι "παλιότερες" εκδόσεις (ICS, Gingerbread, Froyo) κατέχουν το 6,5% και σιγά σιγά θα "χαθούν" στο παρελθόν. Για την ακρίβεια μόλις το Froyo χαθεί από την λίστα, θα κυλήσει ένα δάκρυ από το Nexus One μου.

Τα στατιστικά αυτά δεν σημαίνουν σχεδόν τίποτα για τον μέσο χρήστη. Δίνουν όμως μία πολύ καλή ιδέα σε έναν developer για τα APIs που μπορεί να χρησιμοποιήσει στις εφαρμογές του, και το "εν δυνάμει κοινό" που θα έχει.

Android Statistics December 2015

Σχετικό Link

aByte