Η Cyanogen ενεργοποιεί floating notifications στον κώδικα του Android

CyanogenMod Floating Android Notifications

Η εταιρεία Cyanogen (που βρίσκεται πίσω από την γνωστή ROM CyanogenMod) ανακάλυψε ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό στον κώδικα της Google στο Android, το οποίο όμως είναι απενεργοποιημένο.

Ο λόγος για τα "heads up notifications" τα οποία μάλλον θα έρθουν επίσημα στην επόμενη έκδοση του Android.

Θυμίζουμε ότι στο Android 4.4 KitKat η Google πρόσθεσε το Immersive Mode το οποίο επιτρέπει σε Developers (αν το κρίνουν απαραίτητο) να αποκρύψουν την Notification Bar και την γραμμή πλήκτρων στις εφαρμογές τους.

Κάτι τέτοιο είναι προφανώς πολύ χρήσιμο σε εφαρμογές όπως Movie Players ή π.χ. σε παιχνίδια. Παρ' όλα αυτά, τα notifications δεν εμφανίζονται ενεργά κάπου όταν εφαρμογές τρέχουν σε αυτό το Mode.

Η Google απ' ότι φαίνεται από τον κώδικα του Android έχει ήδη ετοιμάσει τα "heads up notifications" τα οποία θα εμφανίζονται σε floating παράθυρο όταν εφαρμογές τρέχουν σε Immersive Mode.

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ανακάλυψε ότι υπάρχει η ομάδα του CyanogenMod, το ενεργοποίησε, και το ενσωμάτωσε στην ROM της με την παραλλαγή ότι θα μπορούμε να επιλέξουμε σε ποιες εφαρμογές να ενεργοποιείται και σε ποιες όχι.

Καιρός λοιπόν να αναβαθμίσω την CyanogenMod που τρέχω, στην τελευταία Nightly έκδοση (20140621) που περιλαμβάνει την συγκεκριμένη αλλαγή.

  • cyanogenmod-update-1
  • cyanogenmod-update-2

Αφού εμφανιστεί κάποια ειδοποίηση, μπορούμε και πάλι να την κάνουμε discard με swipe στο πλάι, ή να κάνουμε κάποια ενέργεια, όπως και όταν είναι στην μπάρα ειδοποιήσεων.

Ξανατονίζω ότι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι εδώ, είναι το γεγονός ότι ο κώδικας της Google περιελάμβανε το συγκεκριμένο feature, και απλά το ενεργοποίησε/ενσωμάτωσε με μικρές παραλλαγές η Cyanogen στις ROMs της.

  • cyanogenmod-headsup-notifications-1
  • cyanogenmod-headsup-notifications-2
  • cyanogenmod-headsup-notifications-3
  • cyanogenmod-headsup-notifications-4

Πηγή

aByte