CyanogenMod & Qualcomm συνεργάζονται

cyanogenmod-qualcomm

Όπως φαίνεται, η CyanogenMod τον τελευταίο καιρό ανοίγει συνεχώς μέτωπα με διάφορες εταιρείες κάνοντας παράλληλα ισχυρές συνεργασίες.

Η τελευταία συνεργασία της ήρθε στο φώς σήμερα τα ξημερώματα και είναι με την μεγαλύτερη (ίσως) κατασκευάστρια SOCs, την Qualcomm.

Στο χορό των συνεργασιών με την CyanogenMod λοιπόν μπήκε σήμερα και η Qualcomm, με την ίδια να ανακοινώνει ότι οι επόμενες συσκευές αναφοράς της (οι unbranded qualcomm συσκευές που θα επιδεικνύουν τις δυνατότητες των νεότερων chips της) θα τρέχουν κάποιο build της cm. Στο παρελθόν, η qualcomm εφοδίαζε τις συσκευές αυτές με AOSP Android με ελάχιστες προσθήκες στο λειτουργικό προκειμένου να δουλεύει σωστά το νέο hardware.

Η συμφωνία όπως φαίνεται θα περιλαμβάνει τα περισσότερα SOCs της εταιρείας (Snapdragon 200, 400, 600...) όπου σε συνδυασμό με το νέο "ισχυρότερο" software της cm θα δίνει τη δυνατότητα στους κατασκευαστές smartphones-tablets να πατούν πάνω στις συσκευές αναφοράς προκειμένου να εξελίσσουν πιο γρήγορα-αποτελεσματικά το δικό τους hardware και έτσι το νέο ολοκληρωμένο προϊόν να φτάνει πιο γρήγορα στην μαζική παραγωγή.

Ταυτοχρόνως, στην (εταιρεία πλέον) CyanogenMod, φαίνεται πως πνέει ένας αέρας ανανέωσης κάτι που φαίνεται και από το αλλαγμένο Logo της και τις νέες δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά της, βάσει των νέων συνεργασιών (βλέπε Microsoft κ.λπ.). Δεν έχουμε κρύψει άλλωστε και στο παρελθόν ότι είναι η "αγαπημένη" μας custom rom κάτι που αποτυπώνεται και σε γενικότερο πλαίσιο απ' το γεγονός ότι είναι από τις πλέον (αν όχι η πλέον) διαδεδομένες aosp roms μεταξύ των χρηστών.

Μια δυνατή κίνηση λοιπόν και από τις δύο εταιρείες όπου εμένα προσωπικά μου αφήνει μια "γλυκιά" γεύση αφού έτσι η υποστήριξη συσκευών με Qualcomm SOCs από τη cm θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο (ούτως ή άλλως η πρώτη έδινε όλα τα drivers των επεξεργαστών της στην aosp κοινότητα εδώ και καιρό και την έχουμε επαινέσει επανειλημμένως γι’ αυτό) με αποτέλεσμα ακόμα περισσότεροι χρήστες να επωφελούνται με αναβαθμίσεις στην android συσκευή τους.

cyanogenmod-qualcomm

Πηγή

aByte