Η Cyanogen γίνεται ο δούρειος ίππος της Microsoft;

Η Microsoft βοηθάει στο "κλέψιμο" του Android

Τις τελευταίες ώρες έχει βγει στη δημοσιότητα η πρόθεση της Microsoft να επενδύσει ένα ποσό 70 εκατομυρίων δολαρίων ώστε να γίνει μέτοχος στην -εταιρεία πλέον- Cyanogen.

Τί σημαίνει πρακτικά αυτό για το λειτουργικό σύστημα της Google και πώς επηρεάζει τις τρεις αυτές εταιρείες μια τέτοια συμφωνία;

Η Microsoft φαίνεται πως αποδέχεται την αδυναμία της για να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα το μερίδιο του Windows Phone και με τον κίνδυνο πλήρως αφανισμού από το Market Share, στρέφεται στην εταιρεία Cyanogen.

Η κατά λέξη δήλωση του Kirt McMaster, CEO της Cyanogen, "We're attempting to take Android away from Google", το οποίο μεταφράζεται σε "προσπαθούμε να πάρουμε το Android από τη Google" ταρακούνησε τα νερά του τεχνολογικού κόσμου, δείχνοντας την τεράστια αχαριστία του CEO της Cyanogen προς την εταιρεία η οποία λάνσαρε ένα λειτουργικό σύστημα το οποίο βρίσκεται περίπου στο 90% των Smartphones και στο οποίο οφείλει την ύπαρξη της εταιρείας του.

Και κάπου εδώ εμφανίζεται η Microsoft, η οποία αφού αρχικά κατέστρεψε μέσω του Stephan Elop τη Nokia και έπειτα συνεχίζει να αναπτύσσει ένα λειτουργικό σύστημα το οποίο δεν προσφέρει και κάτι το ιδιαίτερο σε σχέση με τον άμεσο(;) ανταγωνισμό, έρχεται να επενδύσει στη Cyanogen 70 εκατομύρια δολάρια ώστε να γίνει μέτοχος. 

Η Microsoft πριν από λίγες ημέρες διοργάνωσε event για το λειτουργικό σύστημα Windows 10, το οποίο αναμένεται να φέρει ριζικές αλλαγές σε όλο της το οικοσύστημα, άρα και στα Smartphones. Μετά το event με τις τόσες υποσχέσεις, στρέφεται στη Cyanogen ώστε να μπει σφήνα στους δύο πόλους που έχουν καταληφθεί από Apple και Google, δίνοντας βάσει στο Android ή στο επερχόμενο Mobile OS της Cyanogen; 

Η στάση της Microsoft απέναντι στο ίδιο το λειτουργικό σύστημα που αναπτύσσει αλλά και στον ανταγωνισμό, τους τελευταίους μήνες φαίνεται πως είναι ένας "δούρειος ίππος" και ερμηνεύεται μέσω του "if you can't beat them, join them", δηλαδή "αν δεν μπορείς να τους κερδίσεις, πήγαινε με το μέρος τους" και αφού απέτυχε με το ακατανόητο λανσάρισμα των Nokia X Smarphones, στρέφεται στη Cyanogen, ενώ ενδιάμεσα λανσαρίστηκε το εκπληκτικό Nokia N1 Tablet. Με τα παραπάνω και μην μπορώντας πλέον να ερμηνεύσει κανείς τι μέλλει γενέσθαι με τη μέχρι στιγμής εκμετάλλευση της Nokia, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί αν θα είναι ευεργετική ή αν θα είναι καταστροφική (και) για τη Cyanogen μια συμφωνία με τη Microsoft, ακόμα κι αν έχει τεράστιες διαφορές σε σχέση με αυτή που έκανε η Nokia.

Θα ήταν άδικο να πει κανείς ότι το Android δεν έχει κερδίσει από την ομάδα της Cyanogen, όπως επίσης είναι άδικη προς τη Google η στάση της Cyanogen. Από την ημέρα που ιδρύθηκε η εταιρεία Cyanogen, έχουμε καταθέσει πολλές φορές την αντίθεσή μας και το γενικότερο προβληματισμό μας, τα οποία και επιβεβαιώνονται πανηγυρικά μερικούς μήνες μετά.

Πηγή

 

Η Microsoft βοηθάει στο "κλέψιμο" του Android

 

 

 

 

aByte