Android 5.0.2: Διαθέσιμη η νέα αναβάθμιση για το Nexus 7 2012

Android 5.0.2 Update for Nexus 7

Το Nexus 7 2012 είχε αναβαθμιστεί από τα τα πρώτα σε Android 5.0 Lollipop, αλλά μέχρι στιγμής δεν είχε δεχθεί το πρώτο bugfix release του Android 5.0.1.

Σήμερα αναβαθμίζεται απευθείας σε Android 5.0.2 και είναι η πρώτη συσκευή που αποκτάει αυτήν την έκδοση.

Προφανώς το 5.0.2 θα περιέχει όλα τα fixes του 5.0.1, αλλά και κάποια επιπλέον. Πιθανολογούμε ότι το Android 5.0.2 θα διατεθεί και στα υπόλοιπα Nexus, αν και υπάρχει μία μιρκή περίπτωση να περιλαμβάνει μόνο device-specific βελτιώσεις και να μην "αφορά" άλλες συσκευές. Αυτό φυσικά μάλλον θα δημιουργούσε πρόβλημα στην αρίθμηση των versions και δεν το θεωρώ πιθανό.

Οι κάτοχοι Nexus 7 2012 μπορούν να κατεβάσουν το Factory Image με την νέα έκδοση και να το εγκαταστήσουν στην συσκευή τους. Σίγουρα γνωρίζετε πια την διαδικασία, ξεκλείδωμα bootloader, εγκατάσταση adb και fastboot, εγκατάσταση adb drivers, extract το factory image και "τρέξιμο" του flash-all script. Αν θέλετε να κρατήσετε το userdata partition, αφαιρείτε το -w από το script εγκατάστασης. Αν τα προηγούμενα σας φαίνονται "δύσκολα" μπορείτε απλά να περιμένετε την OTA αναβάθμιση, η οποία όμως γίνεται σταδιακά, και μπορεί να πάρει κάποιες εβδομάδες μέχρι να ολοκληρωθεί.

Κάποιο Changelog δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό, αλλά σίγουρα θα καταφέρουμε να "βρούμε" τις αλλαγές που έγιναν μόλις ανανεωθεί ο κώδικας στο AOSP.

Nexus 7 2012 Android 5.0.2

Android 5.0.2 Update for Nexus 7

aByte