Η Google ανακοινώνει Android 5.1, διαθέσιμα Factory Images

android-5-1

Η Google μετά την επίσημη ανακοίνωση του Android 5.1 διέθεσε τα Factory Images στο site της (developer page) πρός κατέβασμα.

Φυσικά τα Nexus θα πάρουν πρώτα την αναβάθμιση και σύντομα θα ακολουθήσουν και οι GPE συσκευές.

Το Lollipop 5.1 είναι εδώ και φέρνει πλήθος νέων χαρακτηριστικών όπως καλύτερη διαχείρηση μνήμης, βελτιωμένη αυτονομία, νέα προφίλ ειδοποιήσεων και silent modes, κάποιες αλλαγές στα quick settings και κυρίως στο tile του wifi, HD Voice και πολλά αλλά μεταξύ των οποίων φυσικά βελτιώσεις και bug fixes για την καλύτερη λειτουργία των συσκευών.

Πρός το παρόν η αναβάθμιση είναι διαθέσιμη μόνο για τα Nexus 5, Nexus 7 2012 (WiFi) και Nexus 10. Φυσικά σύντομα θα διατεθούν και για τα υπόλοιπα Nexus που τρέχουν Lollipop. Και επειδή όπως έχουμε ξαναμπεί όλοι οι κάτοχοι Nexus πρέπει να έχουν αναβαθμίσει στην τελευταία έκδοση του Android τη συσκευή τους πάμε να δούμε πως γίνεται κάτι τέτοιο.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και απαιτεί να μπείτε σε bootloader mode και να τρέξετε το flash-all.sh (ή flash-all.bat αν είστε σε Windows). Φυσικά αυτό προϋποθέτει να έχετε εγκαταστήσει τα απαραίτητα εργαλεία (adb και fastboot), να έχετε εγκαταστήσει τους απαραίτητους adb drivers αλλά και να έχετε ξεκλειδώσει τον bootloader.

Σε Ubuntu φυσικά η ζωή σας γίνεται σαφώς ευκολότερη, με τους adb drivers να βρίσκονται ενσωματωμένοι στον Kernel οπότε να μην χρειάζεται να κάνετε κάτι εσείς, αλλά και την εγκατάσταση των απαραίτητων εργαλείων να γίνεται με μία εντολή. sudo apt-get install android-tools-adb android-tools-fastboot Θυμίζω ότι όσοι θέλουν να κρατήσουν τα userdata τους, μπορούν να αφαιρέσουν την παράμετρο -w από το flash-all script.

Όσοι θέλετε αναβαθμίζετε μέσω των Factory Images ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία αλλιώς περιμένετε το OTA update που θα γίνει διαθέσιμο όπως πάντα σταδιακά σε λίγες εβδομάδες. Εμείς πάντως δεν θα χάσουμε χρόνο φλασσάροντας το για να δούμε αν και κατά πόσον βελτιώθηκε η συνολική εμπειρία χρήσης.

android-5-1

Πηγή

aByte