Το περιθώριο αποζημιώσεων σε paid apps στο Google Play γίνεται 2 ώρες

google play two hour refund on paid apps

Αγοράζοντας μία εφαρμογή επί πληρωμή στο Google Play, πολλές φορές διαπιστώνουμε ότι δεν μας καλύπτει για την χρήση που την προορίζαμε.

Μέχρι και σήμερα είχαμε 15 λεπτά για να ζητήσουμε refund για ένα paid app, το οποίο για κάποιες εφαρμογές ίσως δεν ήταν αρκετό.

Το πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι οι εφαρμογές πλοήγησης μέσω GPS -τις οποίες δεν τις λες και φθηνές- κατά την χρήση των οποίων τα 15 λεπτά μάλλον θα τα "τρώγαμε" σε ένα μόνο φανάρι στην Μεσογείων και χωρίς να είμαστε σε θέση να κρίνουμε αν μας βολεύει τελικά το app.

Εδώ και κάποιους μήνες η Google πειραματιζόταν και είχε ανεπίσημα αυξήσει το συγκεκριμένο περιθώριο από 15 λεπτά σε δύο ώρες. Σήμερα η αλλαγή είναι επίσημη και πλέον αναγράφεται στο support page του Google Play.

Οι παλιότεροι στον κόσμο του Android ίσως θυμούνται ότι την προ 2010 εποχή το παράθυρο για τα refunds ήταν 24 ολόκληρες ώρες. Κάτι τέτοιο είχε ως συνέπεια πολλοί χρήστες να τερμάτιζαν π.χ. ένα παιχνίδι που αγόρασαν μέσα στον χρόνο αυτό και να ζητούσαν μετά αποζημίωση, το οποίο προφανώς ήταν "κακό" για τους developers. Η τότε "απάντηση" της Google ήταν η αλλαγή στα 15 λεπτά, το οποίο όμως ήταν υπερβολικά λίγος χρόνος για τους χρήστες.

Σήμερα θεωρώ ότι φτάνουμε στην χρυσή τομή ώστε να είναι κερδισμένοι και οι χρήστες και οι developers.

google play two hour refund on paid apps

Πηγή

aByte