Διαθέσιμο για κατέβασμα AOSP Compilation του Android 5.0 Lollipop

Android 5.0 Lollipop final aosp compilation

Η Google μπορεί να μην έχει διαθέσει -ακόμα- τα Factory Images του Android 5.0 Lollipop για τα Nexus, μας έδωσε όμως κάτι ακόμα καλύτερο: Τον κώδικα του AOSP.

Έχοντας λοιπόν ανεβάσει τα "branches" της νέας έκδοσης για τα Nexus, μπορεί ο καθένας να κάνει Compile την ROM από αυτά και να την χρησιμοποιήσει.

Δεν θέλω να σας παρουσιάσω την διαδικασία ευκολότερη απ' ότι πραγματικά είναι και μόνο το repo sync αλλά και το ίδιο το compilation χρειάζονται πολλές ώρες για να ολοκληρωθούν. (Επίσης ανέφερα ότι δεν γίνεται σε Windows, αλλά και αν θελήσετε να χρησιμοποιήσετε Linux σε VM θα χρειαστείτε >16GB RAM?)

Σε περίπτωση που δεν σας ενδιαφέρει η διαδικασία, αλλά μόνο το "αποτέλεσμα" υπάρχουν καλά νέα: Κάποιοι ήδη ολοκλήρωσαν το Compilation και ανέβασαν την ROM στο XDA για να την απολαύσουμε χωρίς τον παραπάνω "κόπο". Για να την εγκαταστήσουμε στο Nexus 5 μας, μπαίνουμε σε bootloader mode και flash-άρουμε από fastboot ένα-ένα τα partitions.

Download Android 5.0 Lollipop AOSP Compilation

Σχετικό xda link για το Android 5.0 Lollipop AOSP Compilation

Android 5.0 Lollipop final aosp compilation

adb reboot bootloader

fastboot flash system system.img

fastboot flash userdata userdata.img

fastboot flash boot boot.img

fastboot flash cache cache.img

fastboot reboot

Εναλλακτικά, αν θέλετε flashable zip από άλλη ομάδα που έκανε Compile την ROM.

Download Android 5.0 Lollipop AOSP Compilation flashable zip

Σχετικό xda link

Μου δίνεται ευκαιρία να δείξω πώς είναι το Android χωρίς Google Apps, δηλαδή απλά παίρνοντας τον κώδικά του και κάνοντάς τον Compile. Αν και φυσικά έχουμε μία πλήρως λειτουργική ROM, ίσως σε αυτή την μορφή δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τον μέσο χρήστη. Αξία σε μία συσκευή σε αυτόν δίνουν κυρίως τα gApps καθότι εκεί βασίζεται τεράστιο μέρος της χρηστικότητας που επιθυμεί.

Android 5.0 Lollipop final aosp compilationAndroid 5.0 Lollipop final aosp compilationAndroid 5.0 Lollipop final aosp compilationAndroid 5.0 Lollipop final aosp compilation

Φυσικά για όσους θέλουν και τα proprietary gApps υπάρχει λύση: Τα κατεβάζουμε από το παρακάτω link και τα flash-άρουμε από κάποια Custom Recovery. Προσωπικά χρησιμοποίησα την TWRP. Το πακέτο περιέχει μόνο τα απολύτως ελάχιστα gApps, αλλά δίνοντάς μας πρόσβαση στο Play Store κατεβάζουμε αν θέλουμε και τα υπόλοιπα.

Download illusion-L-minimal-gapps.zip

Android 5.0 Lollipop final aosp compilation

adb reboot bootloader

fastboot flash recovery openrecovery-twrp-2.8.0.1-hammerhead.img

Ορίστε λοιπόν, έχουμε πλήρως λειτουργικό Android 5.0 Lollipop Compilation από τον κώδικα του AOSP από σήμερα. Παρ' όλα αυτά το σημαντικότερο κομμάτι δεν είναι καν το AOSP Compilation που μπορούμε να εγκαταστήσουμε. Είναι ότι έχοντας τον κώδικα του Android 5.0, οι απανταχού ROM Developers θα μπορούν να αναπτύξουν Lollipop based Custom ROMs. Τι λέτε για CyanongenMod 12;

Android 5.0 Lollipop final aosp compilation Android 5.0 Lollipop final aosp compilation

aByte