Τα Galaxy Note 2 και Galaxy S4 θα αναβαθμιστούν σε Android 5.0 Lollipop

Samsung Galaxy Lollipop Updates

Η Samsung ποτέ δεν ανακοίνωσε επίσημα πρόθεση και χρονοδιάγραμμα αναβαθμίσεων των συσκευών της σε Android 5.0 Lollipop.

Απ' ότι φαίνεται όμως, η Samsung Φινλανδίας αποφάσισε να μας αποκαλύψει πληροφορίες για το ποια Galaxy θα αναβαθμιστούν.

Σε σελίδα της εταιρείας δίνεται μία λίστα με τις συσκευές που αναμένεται να πάρουν το Android 5.0 Lollipop. Ευχάριστη έκπληξη ότι μεταξύ αυτών βρίσκονται τα Galaxy S4 και Note 2. Συγκεκριμένα για το Note 2 θέλω να τονίσω ότι "κλείνει" δύο χρόνια και τρεις μήνες ζωής, οπότε η αναβάθμισή του δείχνει την αφοσίωση της εταιρείας στην σειρά Note.

Προφανώς το Android Lollipop είναι προγραμματισμένο και για τα νεότερα Note 3 και Note 4. Δεν δίνονται πληροφορίες για τις παραλλαγές τους, π.χ. Note 3 Neo.

Πηγαίνοντας στην σειρά S, το Galaxy S4 θα είναι και αυτο στις τυχερές συσκευές, όπως και τα S5 και S5 mini. Έχει ενδιαφέρον ότι για το S5 δεν αναφέρεται κάτι στην λίστα, αλλά γνωρίζουμε ότι θα αναβαθμιστεί μιας και έχει αρχίσει να δίνεται OTA στην Πολωνία. Αντίθετα το S5 mini είναι στην λίστα. Το Galaxy Alpha επίσης.

Στις υπόλοιπες συσκευές της εταιρείας αναφέρεται "Ei tietoa", το οποίο -χάρη στο Google Translate- γνωρίζουμε ότι σημαίνει "No information/Δεν υπάρχουν πληροφορίες".

Φυσικά είναι λογικό να μην δίνεται κάποιο χρονοδιάγραμμα, μιας και ένα Update μπορεί να καθυστερήσει για πολλούς λόγους. Περισσότερη σημασία έχει προφανώς ένα Update να έχει φτιαχτεί σωστά, από το να παραδωθεί "γρήγορα". Αναμένουμε.

Samsung Galaxy Lollipop Updates

Πηγή

aByte