Ρυθμίσεις στο Android για να κάνετε πλάκα στους φίλους σας

Android Developer Settings

Τα Developer Settings στο Android, εκτός από χρήσιμες πληροφορίες και εργαλεία για προγραμματιστές, προσφέρουν και μία πολύ ωραία βάση για πλάκες στους φίλους σας.

Είμαι σίγουρος ότι ο μέσος χρήστης θα εκτιμήσει βαθύτατα όταν του ορίσετε τα Animations στο 10x, ή στο Simulate Color Space βάλετε Monochromacy, το οποίο κάνει την οθόνη ασπρόμαυρη.

Όλες οι παρακάτω επιλογές βρίσκονται στα Developer Options, τα οποία ενεργοποιούνται κάνοντας tap το Build Number στο About Phone.

Φυσικά δεν φέρω καμία ευθύνη για την -τυχόν- αντίδραση των φίλων σας μόλις καταλάβουν ότι τους κάνετε πλάκα, και ότι εσείς ευθύνεστε για την "παράξενη" λειτουργία των συσκευών τους.

Ορίζουμε το Animation Scale στο 10χ

Στις επιλογές Window animation scale, Transition animation scale και Animator duration scale επιλέγουμε 10X (η default ρύθμιση είναι 1X). Κάτι τέτοιο θα κάνει τα Animations θα διαρκούν δεκαπλάσιο χρόνο και την συσκευή να είναι βασανιστικά αργή. Αν ο φίλος σας τρέχει την τελευταία έκδοση του Android, θα μπορεί τουλάχιστον να απολαύσει αναλυτικά τα υπέροχα Animations του Material Design, οπότε μπορείτε να θεωρήσετε ότι του κάνετε χάρη. /s

Κάνουμε την οθόνη ασπρόμαυρη, ή με παράξενα χρώματα

Μία νέα προσθήκη στα Developer Options του Android 5.0 Lollipop είναι το Simulate Colour Space, στο οποίο ορίζοντας Monochromacy η οθόνη μας γίνεται ασπρόμαυρη. Οι άλλες επιλογές επίσης είναι αρκετά ενδιαφέρουσες, κάνοντας τον χρήστη να πιστέψει ότι η οθόνη της συσκευής του έχει κάποιο πρόβλημα και δεν εμφανίζει σωστά τα χρώματα.

Εμφάνιση των overdraws της GPU

Η συγκεκριμένη επιλογή είναι πάρα πολύ χρήσιμη για τους προγραμματιστές καθότι επιτρέπει να βελτιστοποιήσουμε τις εφαρμογές μας να τρέχουν γρηγορότερα. Επίσης και για τους προηγμένους χρήστες είναι ένας γρήγορος τρόπος να ελέγξουν αν μία εφαρμογή είναι καλογραμμένη ή κακογραμμένη.

"Η οθόνη αναβοσβήνει ροζ"

Αν θέλετε να τρομάξετε ακόμα περισσότερο τον φίλο σας, η επιλογή Show surface updates είναι ιδανική. Κάθε φορά που αλλάζει μέρος του περιεχομένου της οθόνης, όλη η οθόνη γίνεται ροζ, και η συσκευή πρακτικά αδύνατο να χρησιμοποιηθεί. Το screen recorder δεν έπαιζε σωστά με τη συγκεκριμένη επιλογή ενεργοποιημένη, το οποίο μάλλον είναι για δικό σας καλό, μιας και η ρύθμιση αυτή είναι ιδαιίτερα ενοχλητική στα μάτια.

Android Developer SettingsAndroid Developer SettingsAndroid Developer SettingsAndroid Developer Settings

aByte