Στατιστικά Android συσκευών (Μάρτιος 2015)

statistika-android-martiou-2015

Η Google έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα νέα στατιστικά των Android συσκευών (εν ενεργεία) μέχρι και τις 2 Μαρτίου.

Μετά το ντεμπούτο της έκδοσης Lollipop στην πίτα τον προηγούμενο μήνα ήρθε σιγά-σιγά (ή γρήγορα-γρήγορα) και η δικιά του ώρα να αυξήσει το ποσοστό του έναντι των παλαιότερων εκδόσεων. Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά τα ποσοστά.

Το Lollipop, μετά την είσοδό του τον προηγούμενο μήνα στην πίτα με μικρό ποσοστό (μόλις 1,6% του συνόλου των συσκευών), υπερδιπλασίασε το ποσοστό του με το 3,3% των Android συσκευών να τρέχουν πλέον αυτή την έκδοση. Κάτι τέτοιο φυσικά είναι αναμενόμενο αφού πέραν των Nexus (άντε και κάποιων moto) που έτρεχαν ήδη το Android 5, ήρθαν και αρκετές αναβαθμίσεις σε flagship συσκευές των υπολοίπων κατασκευαστών με αποτέλεσμα την συγκεκριμένη (μεγάλη) αύξηση της νεότερης έκδοσης της πλατφόρμας.

Έκπληξη δημιουργεί η αύξηση του ποσοστού του Android kitkat κατά 1,2% (40,9% του συνόλου των συσκευών) που ακολουθεί σε ποσοστό το Jelly Bean, το οποίο με τη σειρά του έχασε σε όλες του τις εκδόσεις από λίγο (στην 4.1 μάλιστα έχασε 1,1%!) αλλά διατήρησε το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό του (42,6%). Οι υπόλοιπες εκδόσεις έχασαν περίπου από 0,4% η κάθε μια.

Τους επόμενους μήνες αναμένουμε και την εμφάνιση του Android 5.1 όταν με το καλό δοθεί η συγκεκριμένη αναβάθμιση από τη Google αλλά φυσικά και την σημαντική, περεταίρω αύξηση του ποσοστού του Android 5 λόγω των σταδιακών αναβαθμίσεων και των υπολοίπων συσκευών του πάζλ από τις εταιρείες. Ίδωμεν!

statistika-android-martiou-2015

Πηγή

aByte